m install
nello construct

Ioan Geană, la originea unei platforme suprapartinice a partidelor de stânga din România

floris

Astăzi 16.06.12 a avut loc la Cluj- Napoca, la Diesel, întâlnirea mai multor socialiști și partide de stânga, cum sunt Partidul Socialist Român, Partidul Alianța Socialistă, ONG-URI,  reprezentanți ai studenților, membrii PSD, doctrinari.

Domnul Giancarlo Bellini, reprezentantul Alianței Socialiste este și vocea Partidului Rifondazione Comunista din Florența Italia în România. Partidul Socialist Român a fost reprezentat de colonelul în rezervă domnul Ioan Oltean, fondatorul PSR Ardeal sub ordinul Doamnei Denisa Vasilescu, Președinte executiv al PSR pe România. Au mai participat reprezentanți pe ramura de Lobby din România, Domnul Prof. Univ. Traian Pop, ideologul PDSR din anii 90.

„Am dat startul unei platforme suprapartidice a partidelor de stânga din România, în special din Ardeal. Dorim ca pe parcurs să creăm un parteneriat cu Partidul Ecologist Român care este tot un partid de stânga, urmează negocierile în acest sens”, a precizat Ioan Geană, ex-preşedintele organizaţiei de tineret a PSD Câmpia Turzii.

Lui Ioan Geană i s-a propus funcția de Președinte la Tineret la PSR pe județul Cluj, fiind sprijinit de structurile de stânga. Acest partid este de centru-stânga modern și progresist după principiile Partidului Socialist Francez.

Mai mult decât atât, aceste partide de stânga vor încerca să facă un parteneriat cu PSD, pentru a intra în structurile Partidului Socialist European, fiind doar o chestiune de timp până se realizează o coagulare socialistă.

Întâlnirea a fost axată în principal pe politica socialistă de tineret, punctând următoarele aspecte pe care se va insista:

– Lupta pentru securizarea și păstrarea locurilor de muncă în rândul tinerilor

– Sustenabilitatea procesului social pentru ca tinerii să fie motivați să rămână în țară

– Emanciparea socio-umană (gândirea concretă și rațională)

– Vicierea sistemului de învățământ și afectarea puternică a elevilor și studenților

– Ieșirea din criza de sistem

– Platformă progresistă de stânga

– Lansarea patriotismului european în spațiul românesc

– Acorduri puternice între partidele extraparlamentare de stânga și promovarea tinerilor în politică.

„Având în vedere că doctrina de stânga în România este încălcată și nerespectată am decis să facem o politică veritabilă, europenistă care să militeze pentru promovarea omului și a valorilor”, a mai spus Ioan Geană.

Tânărului Ioan Geana, care a fost exclus doar faptic din Psd și nu conform statutului, la Cluj- Napoca nefiind înregistrat nici un proces verbal de excludere, îi revine misiunea ca alături de tinerii din Psd și cei din celelalte Partide de stânga, cât și alături de organizații studențești, să conducă o structură puternică a tineretului de stânga.

„Cei din funcțiile de conducere din PSD Cluj pe care i-am invitat la întâlnire nu s-au prezentat. De acum înainte vom avea săptămânal câte o întâlnire în care vom construi ceva viabil pentru politica românească. Haideți cu mine să luptăm pentru cauzele voastre, pentru a fi cu adevărat european!”, a spus în încheiere Ioan Geană.

(Comunicat)

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: