Întrebare publică pentru cei din T9/USR Turda: Câți bani aveți promiși dacă distrugeți echipa de handbal Potaissa Turda?!

gelu florea

Probabil ați observat în aceste zile încrâncenarea cu care Asociația T9 (condusă de USR-istul Andrei Suciu) și USR Turda se luptă pentru a pune pe butuci sportul turdean, care a avut performanțe notabile, nemaiîntâlnite până acum.

Dacă nu știți contextul, vă ofer două linkuri/articole pentru documentare:

Insistența lor pe acest subiect, în condițiile în care le aduce evidente prejudicii de imagine, mi-a atras atenția. Conform unui sondaj, 87,50% dintre respondenți au menționat că nu susțin demersul USR Turda de a desființa echipele de handbal (proaspăt vicecampioană națională), volei (proaspăt promovată în prima ligă) și fotbal (cu o evoluție foarte bună după ce banca tehnică a fost preluată de turdeanul Artur Podar). Și atunci… de ce această insistență?!

Pentru cei care caută un răspuns, le readuc aminte modul în care aceeași asociație condusă de USR-istul Andrei Suciu s-a raportat față de mine, atunci când (întâmplător) l-am asociat pe Andrei Suciu cu jaful de la Zoo Turda. În sensul că l-a ”protejat”, ascunzând informații cu caracter penal foarte importante (Andrei Suciu a știut cu cel puțin 1 an de zile înaintea începerii cercetării penale că de acolo s-au furat mulți bani, însă a tăcut; el spune că de cinstit ce e, eu spun că din alte motive!).

În februarie 2017, am semnalat:

”Încrâncenarea cu care încearcă să blocheze orice investigație pe tema jafului de la Zoo, ridică serioase semne de întrebare!

Constituiți într-un grup organizat, cei din T9 și-au făcut un adevărat scop din a încerca să arunce cu lături înspre subsemnatul, în calitate de semnatar al materialelor despre jaful de la Zoo, într-o încercare disperată de a-și manipula proprii membri ai asociației, mulți dintre ei anunțând că vor părăsi organizația, pe motiv că s-au săturat să se asocieze cu mincinoșii și cu cei care protejează jaful banului public. Practic, și-au dat seama că Andrei Suciu, Emil Turdean și gașca sunt dispuși să inventeze orice, cu scopul de a denatura și de a proteja detaliile jafului de la Zoo!”.

La vremea respectivă, cei de la T9 au încercat să se ascundă în spatele unor minciuni. Cu care au reușit, mult timp, să-și păcălească adepții, care îi credeau orbește, fără măcar să verifice aberațiile susținute de ei.

Citește aici:

T9 scoate artileria grea a minciunilor la atac! Așteptăm scuzele, dacă mai au o umbră de bun simț!

Ba chiar m-au dat în judecată, tot într-o încercare de tergiversare și de ”aburire” a adepților lor! Andrei Suciu a recurs la avocați pe care i-a plătit cu mii de euro, în speranța că va reuși să știrbească, cât de cât, din ceea ce susțineam eu. Procesul a durat ceva ani, însă victoria finală care a fost de partea mea, în disputa din instanță cu el, a lămurit totul! DREPTATEA era de partea mea! Andrei Suciu a ascuns, nejustificat, informații de interes public despre jaful de la Zoo Turda! De ce oare?! Știm cu toții, nu-i așa?!

Puteți citi mențiunile instanței aici:

Cum a pierdut Andrei Suciu procesul de 10.000 de euro, cu jurnalistul Gelu Florea! Vezi mențiunile instanței, care a confirmat că Gelu Florea a spus numai adevărul!

Revenind la prezent și bazându-mă pe experiența mea, atât jurnalistică cât și ca observator al modului în care T9 încearcă să manipuleze realitatea, mi-am pus întrebarea: oare ce interes o fi având cei de la T9/USR Turda de insistă atât cu desființarea echipelor sportive din Turda?!

Screenshot 2021 07 07 at 23.05.54

Așa că nu m-am dus după ”fenta” lor absurdă, care probabil îi poate păcăli pe unii (să faci un subiect din faptul că există și plăți cash la clubul de handbal, într-un procent foarte mic, în condițiile în care că faci plată cash sau că faci pe card, e același lucru din punct de vedere al legislației financiar-fiscale, e o temă care e mai mult decât aberantă), și am încercat să văd ceea ce ascund, de fapt, exact după ”modelul” pe care l-au aplicat în cazul dezvăluirilor mele despre jaful de la Zoo Turda, din urmă cu ceva ani.

Iar după ce la urechile mele au ajuns unele informații despre interese pe care nici nu mi le imaginam, îi întreb public (că la emailuri nu-mi mai răspund de mult, iar o discuție ”față-n față” nu mai au curajul să facă cu mine, deși îi invit și acum dacă au curajul, după ce le-am dovedit în față că mint):

Câți bani veți primi dacă desființați echipa de handbal?

Știți de ce vă întreb! Și acum știți că și eu știu! Mi-e greu să cred că pot exista interese așa mari… Dar încrâncenarea voastră îmi dă de gândit, iar suma care mi se pare extrem de mare, poate fi cât se poate de reală…

Bănuiesc că nu veți da un răspuns public (eu sper, totuși, că veți veni cu unele declarații în acest sens), clar, ci veți continua atacurile (fie la adresa mea, că sunt incomod pentru interesele voastre, fie împotriva sportului turdean, ca să vă primiți ”răsplata”).

Ca să înțelegeți cu cine avem de-a face, vă spun doar că Andrei Suciu, președintele Asociației T9 și consilier local USR Turda, a realizat anul trecut venituri TOTALE oficiale de 1.702 lei (declarația integrală o puteți vedea AICI; vă reamintesc că în procesul meu cu el a fost vorba și despre unele inadvertențe cu conturile bancare, eu ridicând un semn de întrebare că au apărut niște bani după ce a apărat cu încrâncenare jaful de la Zoo Turda). Adică doar din banii pe care i-a luat ca indemnizație, după ce a fost ales consilier local (o scurtă perioadă).

Screenshot 2021 07 07 at 23.55.52

Nu am informații că în momentul de față ar avea alte venituri. Dar asta nu e o ”scuză” să cedezi tentației. Nu e o ”scuză” să-ți faci scop din punerea pe butuci a sportului turdean!

Lăsați sportul în pace!

Mulți suntem mândri că Potaissa Turda este vicecampioana României, după ce s-a bătut cu Dinamo, o echipă cu un buget cu mult mai mare. Și am fost mândri și când a câștigat Cupa Challenge, la Atena (acolo unde ne-am plătit bilete, pentru mine și pentru Florin Crișan, pentru a asista la această mare performanță!). Mulți suntem mândri că Cristina Pîrv a revenit pe plaiurile natale și a reușit performanța promovării în prima ligă cu echipa de volei senioare de la Turda (premieră!). Și suntem mândri și de evoluția fotbaliștilor în returul campionatului, cu turdeanul Artur Podar pe banca tehnică.

Voi de ce nu sunteți mândri de ceea ce ne aparține nouă, turdenilor?! De ce urmăriți interesele altora (nu intru în detalii, vă rog pe voi să le oferiți, dacă mai aveți un pic de rușine)?!

Gelu FLOREA – jurnalist TurdaNews

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa redactia@turdanews.net.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top