m install
nello construct

Interziceți petardele! Ce așteptăm să se mai întâmple?….

floris

Incendiul de sâmbătă seara, care a cuprins un depozit al mall-ului din Cluj-Napoca ar fi fost provocat intenționat. Poliția a deschis un dosar penal pentru distrugere.

De vină spun oamenii legii, ar fi trei tineri care au aruncat la întâmplare o petardă….pentru distracție!

Oare ce așteptăm să se mai întâmple? Anual sunt zeci de persoane care suferă din cauza petardelor, copii mutilați care nu au habar să le folosească, adulți în stare de ebrietate care le aruncă haotic, se accidentează pe ei și pe cei din jur…incendii provocate, ca cel de sâmbătă cu pagube materiale însemnate.

Anul trecut î n preajma Crăciunului, în Piața Centrală Turda au luat foc câteva chioșcuri tot din cauza petardelor aruncate la întâmplare pentru „distracție”.

Ce fel de distracție e asta în care oamenii au de suferit? Bunuri materiale distruse…animale terorizate? …

Un copil, tot în zona Turzii și tot de la o petardă a aprins depozitul de furaje al părinților în 2022, focul risca să se extindă și la locuință. Iar exemplele pot continua!

Oare parlamentarii sunt surzi, orbi și muți, de rămân atât de impasibili la astfel de nenorociri? A știm, sunt prea ocupați cu pensiile speciale! În loc să ia o decizie fermă de interzicere a petardelor de orice fel!

Se pot organiza pentru a marca trecerea în noul an focuri de artificii de către firme specializate, spectacol de drone și show de lasere cu efecte mult mai mari și la fel de spectaculoase. Putem renunța la pocnitori, petarde și alte materiale pirotehnice care nu au nicio relevanță sau legătură cu spiritul sărbătorilor de iarnă, sunt pur comerciale.

„Că așa-i tradiția!” Nu este adevărat! Tradiția înseamnă cu totul altceva! Copiii foloseau zurgălăi, tobe, buhai etc. E doar o tradiție pervertită la fel ca multe altele…….dezamăgitor de altfel.

Între timp zeci de mii de români au semnat o petiție care cer interzicerea petardelor de orice fel. Oare vocea lor va conta? Va fi ascultată?………

Daciana DERDA – jurnalist TurdaNews

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa redactia@turdanews.net.

Citește și:

Petiția online pentru interzicerea și folosirea petardelor pe teritoriul României a fost semnată de peste 55.000 de români! Semnează și tu aici!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

2 Comentarii
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 56 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: