Interviu, Florin Dan: „Am pus un avantaj relaxant de nouă puncte față de urmăritoare, dar trebuie să rămânem concentrați pe obiectivul nostru”

foto_122017_florin-dan

A venit în această vară la Arieșul Turda, reușind să devină cel mai bun marcator al echipei, în sezonul în care Turda își propune să revină în liga a treia. Cu cele 21 de goluri marcate în primele 16 etape, Florin Dan a fost cel mai prolific jucător ofensiv din echipa antrenată de Artur Podar. TurdaNews a stat de vorbă cu el pentru a vedea care sunt planurile sale de viitor.

 

Reporter: Cum ai început fotbalul?

Florin Dan: Pentru mine fotbalul a început în curtea școlii la Triteni, apoi la echipă locală, Unirea Triteni. Îmi amintesc că nu trecea o zi fără să joc fotbal alături de prietenii mei.

R.: Care este visul tău?

F.D.: Visul meu este să joc în prima ligă și la echipa națională.

R.: Care este cea mai frumoasă amintire din cariera ta de sportiv?

F.D.: Cea mai frumoasă amintire a mea este din finala de juniori A1, jucată la Buftea, în care am marcat golul decisiv, în minutul 87 și am reușit, alături de echipa mea, să aducem trofeul la Câmpia Turzii.

R.: Dar cea mai urâtă?

F.D.: Nu pot să spun că am o amintire urâtă legată de fotbal, doar sunt dezamăgit de mine pentru că atunci când am fost în probe la academia Viitorului nu mi-am dat toată silința să fiu păstrat.

R.: Care sunt hobby-urile tale?

F.D.: În afară de fotbalul pe teren mare, mai am o atracție pentru minifotbal, unde fac parte dintr-o echipă, SQUADRA, cu niște băieți extraordinari, unde vrem, pe cât se poate, să facem performanță la nivel național.

R.: Ai marcat 21 de goluri în aceste 16 etape? Cum ai caracteriza jocul tău în această toamnă? Dar al echipei?

F.D.: Chiar dacă sunt golgheterul echipei, nu sunt mulțumit de jocul meu, pentru că în unele meciuri am fost superficial și nu mi-am ajutat echipa cu nimic. Jocul echipei este unul aproape perfect, excepție făcând meciul de la Florești unde nu am știut să gestionăm finalul de meci și am ratat victoria pe final. Vreau să le mulțumesc pe această cale coechipierilor care m-au ajutat să devin golgheterul echipei. Va pup băieți ???? !!

R.: Mai poate cineva să ajungă Arieșul în lupta pentru promovare?

F.D.: Mai sunt 14 finale până la baraj, trebuie să fim mai serioși să muncim mai mult, pentru că avem obiectiv clar promovarea. Am pus un avantaj relaxant de nouă puncte față de urmăritoare, dar trebuie să rămânem concentrați pe obiectivul nostru. O să avem câteva deplasări grele în retur, printre care la Unirea Triteni (care nu prea pierde acasă) și la Olimpia Gherla, unde nu avem voie să facem pași greșiți.

R.: Simți că fotbalul turdean se îndreaptă într-o direcție bună?

F.D.: Nu știu ce a fost în trecut la Turda, dar acum sunt oameni serioși și pasionați care fac tot ce le stă în putere ca fotbalul din Turda să facă pasul spre ligile superioare, cum sunt Adi Sălăgean, Gicu Tothăzan, Adrian Șomlea, domnul primar Cristian Matei etc

R.: Care este jucătorul tău preferat? Dar echipe?

F.D.: Nu am un singur jucător, nu pot să aleg între Ronaldo și Messi , dar îmi place mult și de Neymar, Dybala, Isco, Asensio, Mbappe, Coutinho, în general jucătorii foarte ofensivi! Echipa mea preferată este Real Madrid.

R.: Cu ce jucători din lume „seamănă” următorii: Alexandru Savu, Adrian Chișu, Valentin Marcu, Ștefan Silaghi, G.Lăkătuș, Adrian David, Andrei Ursu, Marcel Lăkătuș, Artur Podar, Victor Soporan, Vasile Mercean și Simi Cocoară.

F.D.: Alex Savu (Andres Iniesta), Adrian Chișu (Lionel Messi, dreptaci, dar nu așa tehnic), Vali Marcu (Jordi Alba), Ștefan Silaghi (Coutinho), Ghiță  Lăkătuș (e ca bizonul Gnohere pentru noi), Adrian David (Dybala, dar dreptaci), Ursu e Mike Tyson că dă bine cu dreapta, Marcel Lăkătuș– (Niță puțin mai proporționat fizic), Artur Podar (Sir Alex Ferguson, azi-mâine se retrage), Victor Soporan (Pepe, atacă bine mingea),Vasilică Mercean (Dani Carvajal), Simi Cocoară (Chiellini ). Am răspuns la această întrebare în spirit de glumă, sper să nu se supere nici un coleg pe mine.

R.: Transmite un mesaj fanilor fotbalului turdean.

F.D.: Vreau să le mulțumesc în numele echipei celor care vin și ne susțin, mai ales vreau să-i mulțumesc suporterului nostru nr 1, Ularu Adrian, care vine la toate meciurile echipei noastre, sper să-i dea Dumnezeu sănătate să ne susțină pe mai departe. Vreau să fac un apel oamenilor pasionați de fotbal din oraș să vină la stadion, să ne susțină pentru că noi încercăm din răsputeri să ducem fotbalul din Turda mai sus, pentru că orașul merită acest lucru!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top