cenzura

Interdicție pentru informații! Jurnaliștilor nu li se mai transmit informații despre COVID-19 la nivel județean!

În cursul zilei de azi, jurnaliștii clujeni au aflat, cu stupoare, că nu vor mai primi informații despre situația COVID-19 la nivelulu județului Cluj. Prefectul Mircea Abrudean spune că este o directivă ”de sus” și că nu are ce face, decât să o respecte!

”Decizia este in acest moment, din pacate, ca toată comunicarea sa se realizeze prin GCS. Nu mai pot furniza informații despre rezultatele testelor, despre pozitivi, despre starea lor de sănătate. Este o decizie națională, nu am niciun cuvânt de spus în aceasta privinta, chiar dacă personal vad lucrurile diferit. O sa va comunic mai departe doar ceea ce se permite, până la noi dispozitii”, le-a transmis prefectul Mircea Abrudean jurnaliștilor.

Practic, aceștia nu vor mai avea acces la informațiile din județ, în ceea ce privește COVID-19.

Până acum, prefectul comunica zilnic astfel de informații, existente la nivel de județ, respectiv numărul persoanelor testate, numărul păersoanelor infectate, numărul persoanelor aflate în carantină și numărul persoanelor aflate în izolare. Jurnaliștii nu vor mai primi astfel de informații.

Jurnaliștii clujeni s-au arătat revoltați de această măsură și au atras atenția că există zvonuri cu infectați, în diverse localități, iar dacă nu există informații OFICIALE transmise, acest tip de zvonuri se vor amplifica, mai ales în condițiile în care reprezentanții presei nu mai au acces la informații oficiale.

Informațiile se vor furniza doar centralizat, în fiecare zi la ora 13.00, mai mult statistic, de către Grupul de Comunicare Strategică, fără a se menționa situația pe județe.

Ultimul buletin informativ este cel de azi, care poate fi citit AICI.

Primăria Turda a anunțat azi că va face publice, zilnic, datele privind situația COVID-19 la nivelul municipiului.

Citiți aici:

130 de izolați la domiciliu, în Turda

IMG 20200321 163813

Comentarii

ULTIMELE articole: