Instituţia Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul pedofilului de la Turda

foto_102013_casa-lukas

Poliţia, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, DIICOT şi mai nou Avocatul Poporului s-au implicat în cercetarea cazului părintelui social de la Turda care a abuzat o fetiţă în vârstă de 12 ani la centrul parental Lukas.

Avocatul Poporului (AP) s-a autosesizat în cazul fetiţei de 12 ani, care a întreţinut relaţii sexuale cu un angajat al centrului de plasament în care locuia, demarând o anchetă la centru, dar şi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, a declarat, pentru MEDIAFAX, adjunctul AP, Ionel Oprea.

Adjunctul Avocatului Poporului pentru drepturile copilului, ale familiei, tinerilor, pensionarilor şi persoanelor cu handicap, Ionel Oprea, a precizat că instituţia s-a autosesizat şi a demarat o anchetă la centrul în care locuieşte minora, dar şi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Cluj, , din cauza “declaraţiilor iresponsabile” ale directorului acestei instituţii, Daniel Tămaş, fără a împiedica însă desfăşurarea anchetelor demarate de celelalte instituţii implicate, menţionează sursa citată. Vă reamintim că Daniel Tămaş a declarat, în prima fază, că relaţiile sexuale dintre cei doi erau consimţite şi nu se poate vorbi de "obligarea" fetiţei de a întreţine r5elaţii sexuale, aceasta dându-şi acordul.

Recent, DIICOT Cluj a preluat dosarul în care un asistent parental de 32 de ani, de la casa de copii Lukas din Turda, a fost arestat preventiv după ce a întreţinut relaţii sexuale cu o fată de numai 12 ani pe care o avea în grijă. Bărbatul este acuzat acum şi de pornografie informatică.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top