Inspectorii OPC Cluj au descoperit jucării periculoase la zilele Turzii

nello construct

La finele lunii august inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor s-au aflat în zona Turda-Câmpia Turzii pentru a verifica alimentele, dar şi alte categorii de produse comercializate cu ocazia sărbătorilor oraşului. Dacă în cazul alimentelor nu au fost descoperite deficienţe grave, produsele destinate copiilor au avut probleme de etichetare, nu a fost sepecificată categoria de vârstă la care se adresează iar unele chiar au fost restrase de la comercializare pe motiv că sunt prea periculoase. Printre alte controale efectuate recent de inspectorii OPC, în zona amintită se numără şi cel care a luat în vizor 52 de operatori economici care desfăşoară diverse activităţi: de la alimentaţie publică (terase, restaurante, baruri etc), la magazine alimentare, majoritatea din mediul rural. Cu această ocazie au fost verificate caracteristicile organoleptice ale alimentelor, găsindu-se produse alterate chiar dacă termenul de valabilitate nu era depăşit şi asta datorită condiţiilor necorspunzătoare de depozitare. În urma controlului 23 de kilograme de produse au fost retrase de la comercializare, în ceea ce priveşte calitatea alimentelor şi a băuturilor servite în unităţile de alimentaţie publică, au fost găsite produse din carne dar şi lactate care aveau data limită de consum depăşită cu 5-10 zile , o cantitate de 123 kg. fiind scoase din circuitul comercial. “ Datorită condiţiilor de comercializare, prezentare, expunere a produselor alimentare şi a nerespectării temperaturii indicate de producător o cantitate de 18 kg. deşi erau în termen au fost oprite definitiv de la comercializare. La cei 52 de operatori econmici din zona Turda – Câmpia Turzii, au fost aplicate 41 de sancţiuni, dintre care 28 de amenzi în valoare de 61.000 RON şi 13 avertismente”, a declarat Lenuţa Şuteu director adjunct în cadrul OPC CLUJ.

Ce au constatat la zilele Turzii?

De zilele oraşului de pe Arieş, în zonă au “activat” doi inspectori printre care şi Marta Baltagă, fostul şef al Asociaţiei pentru protecţia Consumatorilor Turda. Agenţii economici verificaţi au comercializat alimente de calitate, proaspete, dar au stat cam prost la capitolul afişare gramaj/produs şi neafişare preţ, de exemplu la mici, băuturi alcoolice etc. “Au fost verificaţi şi vânzătorii en detail de confecţii şi jucării sau obiecte de podoabe. Problemele apărute au vizat şi aici neafişarea de preţuri, neafişarea autorizaţiei de funcţionare, de certificate de înregistrare iar în cazul comercianţilor de jucării s-au aplicat şi sancţiuni, deoarece au fost comercializate jucării interzise sau jucării considerate periculoase. Au fost retrase 50 bucăţi altfel de obiecte în valoare de 50 RON. Nu au mai fost comercializate jucării unde lipseau instrucţiunile în special pentru cele fabricate în China, în majoritatea cazurilor aplicându-se doar avertismente, dar un agent comercial s-a ales cu o amendă de 50 milioane de lei vechi”, a decalarat pentru Radio Transilvania, Lenuţa Şuteu. Aceeaşi sursă a confirmat că şi în zilele următoare inspectorii OPC Cluj se vor afla în zona noastră pentru a verifica unele reclamaţii venite de la consumatori, dar vor urmări şi o tematică naţională privind comercializarea benzinei şi a motorinei în unităţile de profil.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: