Inspectoratul teritorial de muncă stă cu ochii pe angajatori

nello construct

Având în vedere temperaturile din ce în ce mai scăzute care se înregistrează în ultima perioadă, aceştia trebuie să pună mai mult „preţ” pe sănătatea angajaţilor, în caz contrar urmând să suporte consecinţele legale.

 

În perioadele cu temperaturi scăzute  angajatorii trebuie sa asigure următoarele măsuri minimale pentru menţinerea stării de sănătate a salariaţilor care lucrează în aer liber şi să le asigure distribuirea de ceai fierbinte în cantitate de 0,5-1 litru/persoana/schimb; acordarea de pauze pentru refacerea capacităţii de termoreglare, scop în care se vor asigura spaţii fixe sau mobile cu microclimat corespunzător; asigurarea echipamentului individual de protecţie. Potrivit unui comunicat de presă emis de ITM Cluj, în situaţia în care temperaturile sunt foarte scazute, în afara măsurilor menţionate mai sus, dupa caz, se vor lua şi următoarele măsuri: reducerea duratei zilei de lucru; eşalonarea pe doua perioade a zilei de lucru; întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă, potrivit prevederilor legale.

 

Angajatorii – pasibili de amendă

 

În cazul nerespectării legislaţiei în vigoare, angajatorii se pot alege cu amenzi substanţiale, de la 1.500 la 2.500 lei. Avand în vedere prognoza meteorologică pentru perioada 08-10.01.2009 (temperaturi cuprinse între – 12 /  – 20° C ) Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj îşi propune să demareze controale în unităţile unde lucrătorii sunt expuşi temperaturilor extrem de scăzute.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: