Inspecția Teritorială a Muncii anunță că desfășoară controale la stațiile de GPL din județ

nello construct

ITM Cluj efectuează mai multe controale la sțațiile de carburanți auto, cu precădere cele unde se comercializează combustibil de tip GPL (Gaz Petrol Lichefiat), în urma tragediei de la Crevedia.

În perioada 28.08-08.09.2023, ITM Cluj desfăşoară, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, acţiuni de control pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de munca și pentru verificarea modului în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor, de către angajatorii care desfășoară:

  • activități de depozitare și comercializare a carburanților auto tip GPL;- comerț cu ridicata al combustibililor lichizi și gazoși, al produselor derivate;

  • comerț cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule.

Potrivit ITM Cluj, campania are loc având în vedere evenimentele care au avut loc în ultima perioadă, „cu consecințe grave asupra sănătății și securității lucrătorilor, precum si asupra altor persoane aflate în apropierea locațiilor, în care au avut loc astfel de evenimente”: „Inspectia Muncii a considerat necesară declansșarea, prin intermediul tuturor inspectoratelor teritoriale de muncă, unor acțiuni de control la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniile mai sus amintite.

Reamintim faptul că doi oameni și-au pierdut viața în urma exploziilor de sâmbătă seară de la stația GPL din Crevedia. 32 de răniți sunt internați în spitale din țară, dintre care 3 în stare critică.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: