Înghețată Milka retrasă de la comercializare

milka
Mai multe loturi de îngheţată Milka vor fi retrase de pe piaţă după ce s-a constatat că ingredientul stabilizator pe bază de plante depăşeşte limitele legale pentru oxidul de etilenă, potrivit unui anunţ postat sâmbătă, 24 iulie de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor

„Loturile respective de ingredient stabilizator depăşesc limitele legale permise de reglementările în materie pentru oxidul de etilenă’, se precizează în anunţul citat.

Producătorul înghețatei a mai transmis că aceste ingrediente stabilizatoare sunt folosite în cantități extrem de mici în produsele sale și că, de aceea, este considerat foarte puțin probabil să prezinte un risc pentru sănătatea consumatorilor.

„Producția de bunuri care folosesc loturile afectate ale ingredientului stabilizator a fost oprită. Conform reglementărilor în vigoare, produsele afectate aflate sub controlul nostru au fost plasate în carantină, și am început o campanie de retragere a acestora”, se mai precizează în comunicatul ANSVSA.

Recent, brandurile de înghețată Bounty, Twix și Snickers sunt retrase din România de către producătorul Mars, după ce s-a descoperit oxid de etilenă, un ingredient cu potenţial cancerigen, anunță autoritățile. Sunt vizate atât produsele la bucată, cât și pachetele la 6 bucăți.

 

Președintele ANSVSA România, Mihai Ponea, a declarat că aceste produse conțin o cantitate mică de oxid de etilenă, însă în cazul unui consum regulat al produselor, ”poate duce pe termen lung la tulburări cardiace, pulmonare, cancerigene chiar”.

Vezi și: https://turdanews.net/oxid-de-etilena-in-inghetata-mars-retrage-din-romania-anumite-produse/

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top