marian morar
m install
nello construct

Inedit: Au apărut egretele mici pe Arieș!

zamblau eugen

Un turdean a sesizat faptul că pe râul Arieș au apărut egretele mici, denumite științific Egretta garzetta.

”Au apărut egretele mici (Egretta garzetta), pe albia râului Arieș. Cele mai frumoase păsări de apă dulce.”, a transmis Dorel Mihășan, care a pus mai multe fotografii pe Facebook.

Prezența egretei mici în zona Turzii este o surpriză, în condițiile în care această pasăre se regăsește cu preponderență în zona Deltei Dunării, la noi în țară.

”Egreta mica (Egretta garzetta) este tot o pasare rara insa mai des intalnita decat surata ei mai mare. In prezent este declarata monument al naturii si este protejata prin lege. In ultima perioada se observa o crestere a numarului de egrete, probabil datorita incetarii vanarii ei pentru pene. In Europa este prezenta cu precadere in partea de sud a continentului si este foarte rara sau lipseste in centru si in nord. La noi in tara cea mai mare densitate a exemplarelor se afla in delta si in baltile de revarsare de pe cursul Dunarii.

Egrata mica are o lungine de 56 cm iar pena jul este complet alb imaculat. In perioada reproducerii prezinta pene ornamentale pe cap si pe spate care erau foarte cautate. Ciocul si picioarele sunt lungi si de culoare neagra, cu labele de culoare galbena. Deschiderea aripilor este de 90-100 cm iar greutatea de 400 – 600 g.

Egreta mica se hraneste cu pesti mici, broaste, serpi si alte vietuitoare de apa pe care le prinde in ape putin adanci.”, precizează siteul animale-salbatice.ro.

În zona Arieșului sunt, de câțiva ani și rațe sălbatice, au fost văzuți cocori, iar unii localnici au văzut inclusiv castori pe malurile apei, dar după defrășările de pe malurile Arieșului, din zonă, posibil să-și fi căutat alte zone.

Citește și: Castor salvat din… parcarea Auchan Turda!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2