fbpx

 
 
Scrie un comentariu

De la 1 august, regia locală de transport local va majora tarifele pentru transportul urban de călători. Majorarea este una destul de consistentă, de la 1 leu/bilet la 1,5 lei! Ultima majorare de tarife pentru transportul public de persoane a fost în 1 mai 2005. "Majorarea de tarife este o necesitate care se impune de urgenţă, în caz contrar, cu actualele tarife regia va fi pusă în imposibilitatea de a-şi mai desfăşura activitatea, având în vedere şi starea tehnică a parcului auto", a justificat directorul regiei, Alin Popescu.

 

 

Odată cu majorarea tarifului la biletele de călătorie s-a majorat şi tariful practicat pentru abonamente. Un abonament pe o linie, de luni până vineri, a crescut de la 27 de lei la 37 de lei, în timp ce abonamnentul valabil inclusiv sâmbăta şi duminica a înregistrat o creştere de la 33 de lei la 42 de lei.

Împotriva majorării tarifelor pentru transportul public urban s-a manifestat consilierul PRM Doru Anca. "Această majorare nu va rezolva problema acestei regii. Dacă ajustăm tariful, într-o lună ne termină concurenţa", a spus Doru Anca. El a reproşat faptul că societatea Alis Group, care a concesionat transportul pe ruta Turda - Câmpia Turzii, foloseşte ilegal staţiile RATL. Doru Anca a propus ca municipalitatea să subvenţioneze transportul public şi să micşoreze tariful, aceasta fiind singura metodă prin care concurenţa poate fi "terminată".

Primarul Tudor Ştefănie aspus că societatea Alis Group a fost dată în judecată de Primărie, pentru că nu respectă contractul de concesionare. "Am intervenit şi la Consiliul Judeţean pentru anularea contractului de concesionare al acestei firme, căreia i se vor solicita prejudicii", a precizat primarul Ştefănie.

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator