fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Săptămâna trecută, primarul Tudor Ştefănie a vorbit la ONE TV Turda despre stadiul proiectelor aflate în derulare în municipiul Turda. Foarte deschis, Ştefănie a recunoscut că unele investiţii sunt în pericol de a fi blocate, asta pe fondul crizei economice.

 

Şi totuşi, sunt soluţii pentru bazin!

„Din păcate, am primit informaţia că bazinul de înot la care au început lucrările nu va mai primi finanţare în acest an. Cu toate acestea, în acest moment pot să vă spun că vom găsi soluţia de finanţare pentru finalizarea lui până la sfârşitul acestui an. Soluţia financiară o avem, mai trebuie să găsim şi soluţia legală pentru a continua acest obiectiv. Este o promisiune pe care am făcut-o şi o vom duce la îndeplinire”, a subliniat Tudor Ştefănie.

Lucrurile stau mai prost în ceea ce priveşte sala de sport polivalentă, care necesită sume mult mai mari, iar în acest an nu există speranţe să mai fie începute lucrările.

 

Ritm mai alert pentru constructori

Primarul spune că administraţia locală este extrem de concentrată pentru a urgenta unele lucrări de investiţii. Astfel, „suntem în discuţii cu operatorul de apă pentru a grăbi toate investiţiile privind infrastructura subterană. Vrem să finalizăm în acest an tot ceea ce înseamnă modernizări de reţele de apă sau canal, pentru a nu avea surpriza neplăcută ca la anul şi aceste finanţări să fie blocate”, spune edilul. În acest sens, pe raza Turzii, din cele 87 de amplasamente propuse pentru lucrări, în 50 s-a început lucrul şi Ştefănie aşteaptă ca după finalizarea fiecărei străzi, să înceapă modernizările în ceea ce priveşte asfaltări şi trotuare.

 

„De ce spun că este un an decisiv pentru Turda? Pentru că după foarte mult timp vom avea un oraş în care canalizările şi reţelele de apă nu vor mai fi dintre cele mai vechi, ci într-o mare măsură modernizate, pentru că vom avea drumuri civilizate şi astfel oraşul va scăpa de un grad ridicat de poluare. Dacă mai punem la socoteală şi faptul că ne dorim continuarea proiectului la Grădina Zoologică, că vom moderniza, tot pe proiecte câştigate, parcurile, o serie de blocuri şi că vom avea un centru istoric reamenajat, atunci vă puteţi face o imagine. Mă gândesc şi la momentul în care anul acesta se va finaliza tronsonul de autostradă până la Câmpia Turzii. Vom scăpa de traficul infernal de acum şi atunci ne vom bucura şi mai mult de modernizările care se fac de către cei de la Drumuri Naţionale. Mă refer aici la sensurile giratorii gândite în Turda”, a spus Tudor Ştefănie pentru ONE TV Turda.

 

„Este foarte important ca noi să respectăm anumite termene stabilite în diferite programe de finanţare. Acolo unde nu există întârzieri, nimeni nu se va atinge de finanţări. În schimb, dacă apar probleme de execuţie, vom avea şi surprize cu banii”, a subliniat Ştefănie.

 

Mulţumit de STP Turda

Primarul a vorbit în acelaşi timp şi despre noul operator de transport public. „Este o societate care îşi demonstrează profesionalismul din toate punctele de vedere. Au adus la Turda maşini de cea mai bună calitate, dotate corespunzător şi îşi doresc şi alte investiţii. Le doresc cât mai mulţi ani de activitate aici!”, a declarat Ştefănie, care nu este atât de mulţumit şi în ceea ce priveşte salubritatea sau iluminatul public. Nici nu ar avea motive din moment ce ambele servicii sunt practic blocate. Asta după ce licitaţiile au fost contestate şi „la salubritate funcţionăm cu o improvizaţie, iar la iluminat facem doar întreţinere”.

 

„Cineva va trebui să reglementeze cadrul legal în acest sens. Nu se poate ca nişte servicii de care trebuie să beneficieze o comunitate să fie blocate trei sau patru luni din cauza contestaţiilor”, a încheiat Tudor Ştefănie.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator