fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Asociaţia Transira din Mediaş a depus o adresă la Consiliul Judeţean şi la primăriile din Turda şi Câmpia Turzii prin intermediul căreia propune o metodă de rezolvare eficientă a problemelor legate de transportul public de persoane. Preşedintele asociaţiei, ing. Silviu Sântea, susţine că Uniunea Europeană ar putea finanţa introducerea transportului în comun cu troleibuzul, ca soluţie economică, ecologică şi ergonomică.

"La finele anului trecut s-a lansat în cadrul Programului Operaţional Regional prima cerere deschisă de Planuri integrate şi proiecte din cadrul domeniului major de intervenţie "Planuri integrate de dezvoltare urbană, subdomeniul Centre Urbane", fiind asigurată finanţarea introducerii transportului ecologic cu troleibuzul. Puteţi depune cererile de finanţare până în cel târziu data de 31 martie 2009. Contribuţia Dvs este de minim 2% din valoarea proiectului", se precizează în adresa depusă instituţiilor amintite.

 

Printre argumentele aduse înlocuirii sistemului actual de transport public cu sistemul baza pe troleibuze se află: se elimină poluarea, o variantă mai ieftină, durata de viaţă triplă a troleibuzului faţă de autobuz (chiar dacă investiţiile iniţiale în infrastructură sunt duble), preţul unui troleibuz este aproape similar cu cel al unui autobuz care trebuie să respecte normele de poluare Euro 4 sau Euro 5, preţuri mai mici pentru transport, dotările sunt mult mai ieftine (asigurarea căldurii, de exemplu), tendinţa altor oraşe din lume de a trece pe acest sistem de transport. Însă, cel mai important argument pare a fi tocmai posibilitatea finanţării din partea Uniunii Europene a implementării unei astfel de infrastructuri de transport local în Turda şi Câmpia Turzii (fondurile europene nerambursabile se obţin numai pentru implementarea transportului public cu troleibuze sau tramvaie).

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate