m install
nello construct

Indemnizația de însoțitor, după noua lege a pensiilor se schimbă din toamnă

floris

Din toamna acestui an, legislația privind pensiile publice prevede un nou mod de calcul pentru indemnizația de însoțitor. Astfel, persoanele care desfășoară această activitate vor primi mai mulți bani de la stat, din 1 septembrie 2024.

Potrivit legii, pensionarii de invaliditate încadrați în gradul I de invaliditate au dreptul, în afara pensiei, la o indemnizație pentru însoțitor.

Indemnizația pentru însoțitor se suportă de la bugetul de stat.

Noua lege a pensiilor prevede o creștere a indemnizației pentru însoțitor. Mai exact, din toamna anului 2024, calculul indemnizației se va face după noi reguli.

În prezent, Legea nr. 263/2010 prevede că valoarea indemnizației pentru însoțitor reprezintă 80% din valoarea unui punct de pensie. Având în vedere că punctul de pensie a crescut, la începutul acestui an, la 2.032 de lei, valoarea indemnizației este acum de 1.626 de lei.

Potrivit noii legi, de la 1 septembrie 2024, cuantumul indemnizației pentru însoțitor va reprezenta 50% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, aferent lunii pentru care se face plata, conform avocatnet.ro

Dacă salariul minim își va păstra valoarea actuală de 3.300 de lei, indemnizația de însoțitor va fi de 1.650 de lei. Astfel, după noul mod de calcul, indemnizația de însoțitor va crește cu 24 de lei. Practic o creștere nesemnificativă!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 54 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: