Incubatorul de afaceri de la Câmpia Turzii beneficiază de sprijinul municipalităţii

Proiectul derulat încă de anul trecut la Câmpia Turzii evoluează încet dar sigur… Primăria din localitate a demarat la începutul lui 2011 procedurile pentru construirea clădirii, care ar urma să dureze un an de la semnarea contractului.

Proiectul face parte din Programul naţional multianual pe perioada 2002 – 2012 de înfiinţare şi dezvoltare de incubatoare tehnologice şi de afaceri şi este implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare România în parteneriat cu Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii – Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Cluj-Napoca şi Primăria Municipiului Câmpia Turzii. Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea sectorului IMM ca o modalitate de a crea locuri de muncă şi de a atrage investiţii.

 

 

Practic se urmăreşte înfiinţarea unui incubator de afaceri prin intermediul căruia întreprinzătorii locali pot beneficia de servicii şi alocaţii financiare nerambursabile necesare dezvoltarii unei afaceri deja existente sau în stadiu incipient, resurse care permit întreprinderilor aflate la început de drum să devină viabile şi independente financiar la finalul perioadei de incubare. Incubatorul de afaceri se constituie pentru a oferi IMM-urilor nou înfiinţate şi cu un istoric de funcţionare de maxim 2 ani posibilitatea de dezvoltare prin acordarea de asistenţă tehnică, administrativă şi consultativă în domeniul afacerilor.

Valoarea totală a contractului este estimată la 750.000 de euro. Clădirea va cuprinde 16 birouri, patru spaţii de producţie, şase încăperi pentru depozitare şi o sală de conferinţe. dministraţia din Câmpia Turzii susţine că în primul an de la înfiinţare incubatorul va oferi sprijin pentru 20 de societăţi din zonă, aflate la început de drum.

Comentarii

ULTIMELE articole: