Incubatoarele de afaceri, o şansă pentru firmele la început de drum

nello construct

Preşedintele Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri, Cristian Haiduc a participat la lansarea oficială a celui de al doilea ciclu de incubare din cadrul Incubatorului de Afaceri din Alba Iulia. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa unor reprezentanţi de seamă ai Guvernului şi ai autorităţilor publice locale printre care Ion Ariton, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Andreea Paul Vass, consilier personal al premierului Emil Boc, Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia şi nu în ultimul rând, Yesim Oruc, reprezentantul rezident al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în România.

 

Un astfel de incubator va lua fiinţă şi la Câmpia Turzii, Consiliul Local luând deja o hotărâre în acest sens. De altfel, Cristian Haiduc a afirmat în cadrul acestui eveniment că în anul 2009 au fost selectate încă două locaţii pentru înfiinţarea de incubatoare, şi anume Câmpia Turzii şi Dorohoi.

 

Alba Iulia este alături de Braşov şi Sfântu Gheorghe, unul dintre cele trei oraşe în care, în anul 2005, a demarat faza pilot a Programului, prin înfiinţarea a trei incubatoare de afaceri care acum se află la al doilea ciclu de incubare. În 2010, programul se extinde la Târgu Mureş şi Mangalia, urmând ca în câteva luni şi cele de la Satu Mare şi Bacău să fie lansate.

 

Programul este o iniţiativă comună a Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri şi a Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Obiectivul programului este dezvoltarea spiritului antreprenorial, dezvoltarea sectorului IMM-urilor din România şi scăderea şomajului în zonele ţintă. Beneficiarii Programului sunt potenţiali întreprinzători sau IMM-uri deja înfiinţate cu cel mult doi ani de activitate. Firmele incubate beneficiază pe perioada celor trei ani de incubare, de spaţii de birouri în clădirea incubatorului, dotate cu echipamente IT şi mobilier, servicii de asistenţă şi consultanţă de specialitate şi alocaţii financiare nerambursabile.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: