m install
petlinii
nello construct

Incendiatorii de păşuni nu se potolesc!

floris

Pompierii turdeni au fost solicitaţi ieri să stingă un nou incendiu de păşune. Acesta a izbucnit pe strada Stadionului, unde a ars vegetaţia uscată pe o suprafaţă de 2 ha. Şi la acest sfârşit de săptămână, pompierii au avut intervenţii similare în nu mai puţin de 4 cazuri, toate fiind cu autori necunoscuţi!

 

Amenzile pentru cei care incendiază vegetaţia uscată sunt destul de consistente….În plus, legislaţia prevede că miriştile, stuful, tufărişurile sau vegetaţia ierboasă nu pot fi arse fără acceptul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Cluj şi fără informarea, în prealabil, a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă.

 

Arderea miriştilor trebuie făcută doar „dacă se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici”, după cum prevede legislaţia de mediu în vigoare. În caz contrar, persoanele fizice vor putea fi amendate cu sume de la 3.000 la 6.000 de lei, iar persoanele juridice de la 25.000 de lei la 60.000 de lei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: