m install
nello construct

Încă trei clădiri din Turda ar putea fi reabilitate pe bani europeni: fostul cinema Tineretului, Policlinica și blocul CFR de pe strada Fabricii

floris

Administrația locală din Turda a găsit o nouă sursă de finanțare pentru reabilitarea a trei clădiri din municipiul Turda, cu ajutorul banilor europeni. Este vorba despre clădirea fostului cinematograf Tineretului (de la Materna), de clădirea Policlinicii (de lângă Spital) și de Blocul CFR (situat pe strada Fabricii nr. 71C).

Vorbim de o sumă totală de 29.28 milioane lei, pentru cele 3 obiective, adică aproximativ 6 milioane de euro.

Fostul cinematograf Tineretului

Valoarea totală a investiției este de 9.17 milioane de lei, din care circa 6.2 milioane de lei reprezintă finanțare europeană eligibilă. Durata de realizare a investiției de reabilitare este de 24 de luni.

Clădirea Policlinicii

Valoarea totală a investiției este de 12.52 milioane lei, din care 8.33 milioane lei reprezintă finanțare europeană eligibilă. Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni.

Blocul CFR de pe strada Fabricii

Valoarea totală a investiției este de 7.59 milioane lei, din care 5.4 milioane lei este finanțare europeană eligibilă. Durata de realizare a investiției este de 24 de luni.

În ultimii ani, Turda a devenit un adevărat șantier, după ce administrația locală a atras fonduri europene și guvernamentale la valori record, cu ajutorul cărora localitatea capătă o altă față, cu străzi principale asfaltate, cu piste de biciclete, cu clădiri renovate, cu transport public cu autobuze electrice (care au fost aduse noi), cu investiții în amenajarea parcurilor, cu grădinițe/creșe reabilitate, cu școli reabilitate, cu un centru istoric pus în valoare, cu un castru roman reabilitat și redat circuitului turistic, cu o sală polivalentă de 3200 de locuri la standarde europene, cu rețele de apă și canalizare reabilitate și multe altele.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

3 Comentarii
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 56 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: