nello construct

Încă puțin și toate străzile din Viișoara vor fi asfaltate! Urmează cele din Urca! (VIDEO)

Programul Anghel Saligny este șansa comunei Viișoara pentru a definitiva asfaltările pe care administrația locală și le-a propus în această perioadă.

Practic mai sunt puține străzi de asfaltat la Viișoara și vor urma cele de la Urca, cele care se încadrează în bugetul destinat acestui program.

Acum se lucrează la câteva străzi, iar finele lui 2023 va aduce artere de circulație modernizate în comuna din apropierea Turzii.

Primarul Ioan Roman spune că unul din obiectivele sale și a actualei administrații locale este asfaltarea în integralitate a comunei dar și introducerea utilităților de apă, canalizare și iluminat public.

Reamintim că, prin programul național de investiții Anghel Saligny se vor moderniza noi străzi la Viișoara dar și la Urca.

Primăria Viișoara a semnat în această vară contractul de execuție a lucrărilor în cadrul proiectului „Modernizare străzi în localitățile Viișoara și Urca, județul Cluj” proiect finanțat prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

Valoarea totală a proiectului este de 19,3 milioane de lei din care 17 milioane este valoarea eligibilă prin programul menționat.

Roman spune că obiectivul proiectului este modernizarea străzilor din Viișoara și Urca, în lungime totală de 6,1 km.

Ioan Roman:

„Avem șansa ca la vară toată localitatea Viișoara și jumătate din Urca să fie asfaltată. Acest fapt ne bucură dar în același timp avem un mare semn de întrebate pentru că în conformitate cu Ordonanța 90 (austerității), noi în aceste două luni, noiembrie și decembrie nu putem cheltui numai suma mediilor cheltuite timp de 9 luni din acest an. Ne pune în dificultate pentru că licitația pentru lucrări a fost făcută în primăvară, acestea au început efectiv la final de iunie, acum trebuie să facem decontări….problema este că între timp s-au scumpit materialele de construcții, s-au făcut investiții, până acum am plătit din bugetul local. Ce facem dacă cei de la minister nu ne dau bani? Vom fi puși în situația de-a numai putea plătit constructorul, implicit lucrările se vor sista”

Edilul viișorean a mai vorbit despre programul PNRR prin care va realiza o pistă de biciclete doar în satul Urca. În total proiectul este în valoare de 1,7 milioane de lei din care 1,4 milioane sunt cheltuieli eligibile prin PNRR.

Edificarea bibliotecii comunale, campanii de împăduriri, dotarea școlii gimnaziale cu echipamente noi, dar și un program de ziua națională au fost alte subiecte de discuție în cadrul interviului realizat de TurdaNews la Viișoara.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: