Încă o manipulare marca Horea Hudrea: Primăria Turda neagă că ar fi plătit vreun leu pentru deplasarea în Belgia!

foto_022018_delegatie-bruxelles

Primăria Turda neagă că s-ar fi cheltuit vreun ban de la bugetul local, pentru deplasarea efectuată la Parlamentul European, într-o delegație din care au făcut parte primarul Cristian Matei și alți șefi de servicii sau societăți comerciale subordonate administrației locale, la conferința “Turda, exemplu de bune practici în accesarea fondurilor UE”.

 

Reacția a venit la solicitarea TurdaNews, după ce jurnalistul Horea Hudrea a lansat o nouă manipulare în spațiul public, vehiculând ideea că toate cheltuielile deplasării s-ar fi suportat de la bugetul local. 

În realitate, numeroasa delegație turdeană a fost invitată la Bruxelles și nu a plătit nici un leu pentru această deplasare, cheltuielile fiind suportate de oficialii europeni. Cei prezenți au fost reprezentanții unor servicii, instituții sau societăți comerciale publice, după cum a precizat primarul Cristian Matei.

Primarul a dezvăluit, într-o emisiune la TVR Cluj, că în 21 martie 2018 va fi prezent din nou la Bruxelles. De data aceasta, deoarece administrația din Turda este nominalizată în primele 3 proiecte de mobilitate urbană, la nivel european, pentru proiectul european extrem de complex care a fost depus spre finanțare.

Primarul turdean a precizat că proiectul vizează mobilitatea urbană sub mai multe aspecte, cum ar fi înființarea unei societăți comerciale de transport local cu autobuze moderne, monitorizarea modernă a mobilității urbane sau asfaltarea străzilor principale (pe unde există linii de transport public local). Confom edilului turdean, există posibilitatea accesării a 31 de milioane de euro până în 2023 și 86 de milioane de euro până în 2030, pentru implementarea acestui proiect de anvergură.

TurdaNews va dezvălui, în scurt timp, mecanismul unui grup organizat care nu-și dorește dezvoltarea Turzii și accesarea fondurilor europene. Unul dintre liderii grupului este un fost pușcăriaș, condamnat la vreo 20 de ani de închisoare în Germania, pentru 2 crime comise. În ultimul timp, activitatea acestui grup a intrat într-o stare colerico-impulsivă, după ce administrația turdeană este pe punctul de a atrage sume importante din fondurile europene, bani fără de care Turda nu se poate dezvolta.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top