nello construct

Încă o condamnare la închisoare pentru Ovidiu Rusu, după ce a fugit din țară, la precedenta! Ce transmite pe rețelele sociale?!

Ovidiu Rusu, turdeanul ”fugar” din țară după ce a fost condamnat la închisoare, a primit ieri o nouă condamnare la închisoare, la Judecătoria Turda, într-un dosar penal în care era acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

”În temeiul art. 396, alin. 2 din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul R OC – la o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, prev. și ped. de art. 342 alin.1 din C. pen., cu aplic. art. 41 alin.1 din C. pen. şi art. 43 alin.1 din C. penal.”, a fost decizia Judecătoriei Turda.

Întrucât instanța a constatat că fapta din acest dosar era concurentă cu alte fapte penale, i-a recalculat condamnările și restul de executat din alte sentințe, rezultând că are de făcut 4 ani și 7 luni de închisoare cu executare.

”Constată că fapta care face obiectul prezentei cauze este concurentă cu faptele din sentinţa penală nr. 421/20.10.2022 pronunţată în dosar nr. 598/328/2022 al Judecătoriei Turda, definitivă prin decizia penală nr. 619/07.04.2023 a Curţii de Apel Cluj. În temeiul art. 38 alin. 1, art. 40 alin. 1, art. 39 alin. 1, lit. b din Codul penal, descontopeşte şi repune în individualitatea ei pedepsa stabilită/contopită prin Sentinţa penală nr. 421/20.10.2022, astfel: – 2 ani închisoare – S.P. nr. 421/2022, – 1 an şi 6 luni închisoare – S.P. nr. 421/2022, – 1 an şi 7 luni închisoare – S.P. nr. 59/2019, contopeşte pedeapsa stabilită prin prezenta sentinţă cu pedepsele de 2 ani şi 1 an şi 6 luni (concurente), aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare la care adaugă un spor de 1 an închisoare (1/3 din restul pedepselor) stabilind astfel pedeapsa (rezultantă parţială) de 3 ani închisoare. Menţine revocarea beneficiului suspendării sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an şi 7 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 59/07.03.2019 pronunţată de către Tribunalul Cluj, pedeapsă pe care o adaugă la pedeapsa de 3 ani închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 7 luni închisoare, în regim de detenţie.”, a menționat Judecătoria Turda.

Ovidiu Rusu a ”dispărut” din țară după condamnarea primită în primăvară, pentru ”act sexual cu un minor”, fiind acuzat că a întreținut relații sexuale cu o minoră de 13 ani.

Citește și: Ovidiu Rusu ”Ovidică” a rămas cu condamnarea la închisoare pentru act sexual cu o minoră!

Ulterior condamnării, minora a făcut declarații publice prin care-l acuză pe șeful Poliției Câmpia Turzii, Doru Costin Vulpescu, că ar fi determinat-o să dea declarații false, sub presiunea mamei sale și că nu ar fi adevărat că a întreținut relații sexuale cu Ovidiu Rusu. Se pare că există și o plângere penală în acest sens, la DNA.

Citește și: Șoc: Minora care a stat la baza condamnării lui Ovidiu Rusu susține că a fost forțată de șeful Poliției Câmpia Turzii să dea declarații false, că a întreținut relații sexuale!

Între timp, fugit din țară, Ovidiu Rusu postează mesaje acuzatoare pe rețelele sociale, inclusiv cu referire la această ultimă condamnare, pe care turdeanul o consideră o ”făcătură”, în spatele căreia ar sta același Doru Vulpescu.

„Cu privire la pistolul şi cartuşele identificate şi ridicate s-a efectuat raportul de constatare criminalistică nr. 548110 din 21.01.2022, din care rezultă că pistolul era de proveniență industrială, fiind o replică airsoft marca KWJ a pistolului Beretta M9, utilizând proiectile sferice cu diametrul de 6 mm, nefăcând parte din categoria armelor de foc. În schimb, în ceea ce privește cele două cartușe, acestea sunt calibrul 12, echipate cu alice de proveniență industrială, marca Nobel Sport Italy, destinate ca muniția armelor de foc cu percuție centrală și țeavă lisă calibrul 12, aflate în stare de funcționare.

(…) Aşadar, din probele administrate în cauză rezultă dincolo de orice îndoială rezonabilă că inculpatul a deținut fără drept cartuşe de calibru 12, echipate cu alice de proveniență industrială, marca Nobel Sport Italy, destinate ca muniţie pentru armele de foc, fără drept, şi a cunoscut acest aspect.”, se arata în rechizitoriu, conform Gazeta de Cluj.

Ovidiu Rusu acuză că acele cartușe i-au fost ”plantate” pe pervazul geamului și că el nici măcar nu era acasă în acel moment, ridicând semne de întrebare asupra ”probelor”.

De asemenea, Ovidiu Rusu amintește și de divergențele sale cu actualul șef al Poliției Câmpia Turzii, Doru Vulpescu, care ar fi protejat o rețea de distribuitori de droguri.

Ovidiu Rusu susține că Doru Vulpescu s-ar fi ocupat personal de scrierea declarațiilor, în dosarele în care a fost implicat, pentru a-i atrage acestuia condamnări în instanță.

Ovidiu Rusu îl cataloghează pe șeful Poliției Câmpia Turzii ca fiind un ”milițian corupt”, care ”forța lumea să scrie mincinos” la adresa sa. ”Stai să vezi ce plată îți face Dumnezeu acum!”, a mai spus Ovidiu Rusu la adresa lui Vulpescu.

Între timp, Ovidiu Rusu a mai primit și condamnarea de ieri și este fugit din țară de 7 luni, fiind dat în căutare de către Poliția Română, pentru a fi adus în țară și băgat la închisoare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: