În sistemul ăsta , votaţi-vă voi!

nello construct

Cu toţii ne aşteptam ca noul sistem electoral, cel uninominal să facă curăţenie în clasa politică şi o selecţie mai clară a „valoroşilor” ce să intre în Parlamentul României. Însă sistemul uninominal adoptat la noi, după care tocmai am votat, a adus surprize pe care puţini dintre noi le înţeleg. Redistribuirile mandatelor seamănă cu o ruletă, joc cu zaruri în care „popa-prostul” suntem noi, alegătorii.


Cea mai penibilă situaţie, s-a înregistrat la Turda, oraş care va fi reprezentat în Camera Deputaţilor … de după gratii! Deşi a obţinut doar 2200 de voturi şi nu s-a clasat pe primul loc, în urma redistribuirilor, Virgil Pop, arestat pentru trafic de influenţă, a ieşit deputat! După părerea mea, Turda a picat primul examen al uninominalelor şi îmi permit să parafrazez întrebarea lui Băsescu: „1200 de turdeni inconştienţi, de ce votaţi oameni despre care ştiţi (sigur) lucruri penale?”. E ruşinos, scandalos, dar poate turdenii îşi merită soarta…

La Câmpia Turzii, tot ruleta redistribuirilor a făcut ca mandatul de deputat să nu fie atribuit lui Cristian Haiduc, cel care s-a clasat primul, ci lui Vasile Soporan, care a obţinut mai puţine voturi.

Astfel de situaţii s-au întâlnit în mai multe rânduri în ţară. Alegătorii de rând nu înţeleg mare lucru din aceste redistribuiri. Prezenţa a fost oricum scăzută la vot, iar în condiţiile în care ştii că ai votat pe cineva, rezultatul e diferit de ce ai votat, şi nici nu îţi este explicat, concluzia multora va fi următoarea:
„În sistemul ăsta, votaţi-vă singuri, eu nu mai votez!”.

 

(Opinie preluată de pe blogul Think4MySelf)

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: