În prima săptămână din august persistă valul de căldură

image_2021-07-30_121135

Prima săptămână din ultima lună de vară vine tot cu temperaturi mari. Ploile își fac și ele apariția în unele zone cu averse torențiale, grindină și descărcări electrice.

Este vorba despre ploi care vor lăsa cantități de 15 – 20 de l/mp prin Moldova, estul Munteniei, nordul Dobrogei, în timp ce prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, zonele montane, nordul Munteniei se pot acumula și 30 – 50 de l/mp.

Vor fi ploi ce pot lua aspect torențial, vânt cu aspect de vijelie, grindină de mici și medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice.

Cei din Transilvania, Maramureș, nordul Moldovei, nordul Crișanei, din zonele montane au parte de o noapte cu temperaturi plăcute, 15 – 17 grade, în timp ce prin Banat și centrul Moldovei se pot atinge 18 – 19 grade.

În Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea avem din  nou o noapte tropicală, greu de îndurat de la cele 23 – 25 de grade.

Peste zi, canicula rămâne de interes prin Oltenia, SV Munteniei, unde se pot atinge 33 – 35 de grade, în timp ce prin restul Munteniei, Dobrogea, sudul Moldovei, Banat și Crișana ne oprim la valori de 28 – 30, 31 de grade.

Și mai plăcut va fi în Transilvania, Maramureș, nordul Moldovei și zonele montane, care se vor bucura de o zi cu maxime de 25 – 27 de grade (16 – 18 grade pe creste).

Pe final de săptămână vor fi din nou maxime

de 30 – 32 de grade prin Banat, Oltenia, SV Munteniei, respectiv 27 – 29 de grade în restul Munteniei, sudul Moldovei, Crișana, Dobrogea. Prin Moldova, Transilvania, Maramureș, zonele montane se ating 23 – 25 de grade, cu 15 – 17 grade pe creste.

Condiții de ploi mai avem doar prin zonele montane și sudul Transilvaniei.

sursa: Prognoze Meteo – Vremea în România

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top