În plină pandemie administrația locală a comunei Mihai Viteazu implementează proiecte de dezvoltare (VIDEO-interviu)

zeng-octombrie

O creștere importantă a cazurilor Covid la Mihai Viteazu, în ultimele zile s-au înregistrat 24 de infectări și o incidență care a trecut de 4 la mia de locuitori.

În acest context am stat de vorbă cu primarul Ioan Zeng care ne-a explicat de ce a crescut atât de „dramatic” numărul cazurilor COVID în ultimele zile. Edilul este de părere că totul a pornit de la o nuntă din sat unde o parte din nuntași s-au infectat, inclusiv doi angajați ai primăriei din Mihai Viteazu.

Primarul a vorbit și despre experiența sa după infectarea cu COVID, mesajul transmis este unul clar de vaccinare a populației și de contactare cât mai urgentă a medicului încă de la primele simptome de boală.

În prezent cam 40% din locuitorii comunei sunt vaccinați anti-COVID, însă există o doză mare de reticență din partea populației care nu dorește vaccinarea și care în caz de boală, respectiv de infectare cu COVID 19, spune primarul (nr. ca o părere personală), ar trebui să plătească spitalizarea din propriul buzunar.

Zeng a mai vorbit despre inaugurarea noului sediu al primăriei din Mihai Viteazu, despre Controlul Curții de Conturi, dar și despre proiectele viitoare.

El spune că se pune accentul pe asfaltările din comună, racordul la utilități pentru cele două cartiere nou construite, accesare de fonduri prin programul Anghel Saligny, sau PNRR etc.

„Facem și pe banii de la bugetul local canalizare nu avem doar proiecte comune cu Compania de Apă Arieș. Acum am depus un proiect pentru cartierele noi, două cartiere cu 180 de locuințe la care dorim să facem apa și canalul, pe Anghel Saligny sper să avem Guvern și să se aloce și banii….comunele sunt mult în urma orașelor care au avut deschisă linie de finanțare, noi nu am avut până acum. Proiectul este undeva la 5 milioane de lei, plus alte 3 proiecte de continuare a asfaltării în Mihai Viteazu, în satul Cheia și în Cornești” spune Zeng.

Acesta a explicat că sunt cam 32 de km. de asfaltat, dar se dorește ca locuitorii comunei să beneficieze de condiții de mediu urban nu rural, în viitorul apropiat.

De asemenea se intenționează crearea unei linii comune de transport cu Turda, o extindere a acesteia până la Mihai Viteazu și achiziția a două autobuze electrice, pe fonduri europene.

Pista de biciclete de la podul Arieșului până la Cheia, un after school, s-a dorit și realizarea unui bazin de înot dar această variantă a „picat” din cauza costurilor foarte mari și a faptului că bazinul de la Turda se află în apropiere.

Un muzeu comunal, iluminat public modern pe strada principală, reabilitarea școlii vechi din temelii, atragere de fonduri externe sunt alte priorități ale administrației conduse de primarul Ioan Zeng.

Te rugăm să accepți cookie-urile YouTube pentru a viziona acest video. Acceptând, vei avea acces la conținutul video de pe canalul YouTube al TurdaNews, care este un serviciu oferit de o terță parte.

YouTube – politica de confidențialitate 

Dacă accepți, opțiunea ta va fi salvată și pagina se va reîncărca cu noile setări.

Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top