nello construct

În piaţa din Câmpia Turzii, se fură la cântar?!

Problema cântarelor pe care le folosesc comercianţii din piaţa centrală a municipiului Câmpia Turzii a fost adusă în duiscuţie la ultima întâlnire a Consiliului Consultativ de la Primăria din localitate. Aurel Toma, de la Metrologie Legală Cluj, susţine că atunci când se fac controale doar 2-3 persoane pot fi verificate pentru că… celelalte dispar!

 

Din acest motiv, pe viitor, controalele ar putea fi efectuate cu efective mărite, inclusiv poliţişti şi jandarmi, care să înconjoare piaţa şi să nu permită niciunui comerciant să dispară.

 

Conform legislaţiei în vigoare, comercianţii de legume şi fructe sunt obligaţi săp aibă cântare verificate din punct de vedere metrologic, în caz contrar riscând amenzi drastice. Viceprimarul municipiului Câmpia Turzii, Ioan Moldovan, le-a spus celor prezenţi că nu agreează ideea amendării unor ţărani, care vin să vândă câteva kilograme de cartofi, dar că este de acord ca "bişniţarii" să fie aspru sancţionaţi în acest sens.

 

O soluţie la această problemă a fost oferită tot de reprezentantul administraţiei locale. Viceprimarul a spus că o dispoziţie a primarului, care să impună comercializarea produselor în pieţe doar cu ajutorul unor cântare închiriate de la Administraţia Pieţelor Câmpia Turzii, ar putea fi o soluţie.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: