PTc0ZTg3ODc4ODU3OGIyMTZmYzRmNzA2MDU1YjVkM2Fj.thumb

În ce scenariu se vor face cursurile la școlile din zona Turzii, de săptămâna viitoare? Află de aici!

Majoritatea localităților din zona Turzii se află în SCENARIUL GALBEN de funcționare al școlilor, în ceea ce privește prezența elevilor fizică la cursuri, deși 90% dintre elevii din România provin din localități în care incidența cazurilor COVID permite aplicarea SCENARIULUI VERDE, de săptămâna viitoare.

De menționat că SCENARIUL ROȘU se va aplica doar în cazul localităților care sunt în prag de carantinare sau în cazul claselor care au elevi bolnavi de COVID.

În privința purtării măștii în exteriorul școlii, având în vedere că din 15 mai această măsură nu mai este obligatorie, ministrul Educației a făcut unele precizări. „De săptămâna viitoare, in exteriorul școlii (spatii deschise) se poate renunța la obligativitatea purtării măștii de protectie, dar se păstrează regula pauzelor decalate pentru a evita aglomerările”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

SCENARIUL VERDE

  • Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. 
  • Se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Iara

Tureni

Săndulești

Moldovenești

SCENARIUL GALBEN

  • a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.
  • b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ ani de studiu. 
  • Se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.

Câmpia Turzii

Turda

Ploscoș

Petreștii de Jos

Aiton

Călărați

Valea Ierii

Frata

Mihai Viteazu

Ceanu Mare

Tritenii de Jos

Luna

Viișoara

Băișoara

ULTIMELE articole:

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.