În urmă cu 7 luni, s-a lansat proiectul pilot care prevede posibilitatea eliberării cărților de identitate prevăzute cu CIP, Cluj-Napoca fiind primul oraș care a implementat buletinele electronice.
La lansarea proiectului, autoritățile au spus că perioada de teste va dura 6 luni, ca mai apoi buletinele electronice să poată fi emise în tot restul țării.
Noua carte de identitate ar trebui să înlocuiască treptat buletinul actual (care e folosit din 1997) până în august 2031, conform Regulamentului (UE) 1157/2019.
Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date (n.a DEPABD) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a transmis la solicitarea hotnews.ro situația emiterii buletinelor electronice.
Pe parcursul celor 7 luni, numai 1.272 de cărți de identitate electronice au fost emise.
DEPABD
„În prezent cartea electronică de identitate se eliberează cetățenilor români care au domiciliul în municipiul Cluj-Napoca și depun cererea în vederea obținerii acesteia la direcția de evidență a persoanelor din localitatea enunțată mai sus. Până în prezent în Registrul Național de Evidență a Persoanelor (RNEP) au fost înregistrate un număr de 1.350 de cereri pentru eliberarea unei cărți electronice de identitate, fiind emise un număr de 1.272 documente electronice”
Cât despre extinderea proiectului în întreaga țară, autoritățile au declarat:
„Extinderea activității pentru eliberarea cărții electronice de identitate la nivelul celorlalte localități se va face, în termenul enunțat la pct. I.2 (n.a cele 18 luni de la emiterea primei cărți electronice de identitate), de îndată ce proiectul pilot va fi finalizat. Nu există, la acest moment, o estimare cu privire la data finalizării proiectului pilot”
Descoperă mai multe la TurdaNews
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.