m install
nello construct

Impozitul auto în 2024 – Care sunt taxele pe care trebuie să le plătească turdenii?

floris

Orice persoană care deține un vehicul înregistrat în România, trebuie să plătească impozitul auto, cu excepția mașinilor electrice care sunt scutite de acest impozit în 2024.

De asemenea, există un termen limită stabilit de stat pentru achitarea taxei, precum și penalizări pentru cei care întârzie.

În privința mașinilor hibride, se aplică o reducere stabilită de consiliul local, dar nu poate depăși 50% din valoarea impozitului stabilit pentru un vehicul cu motor termic similar, având aceeași capacitate cilindrică.

Impozitul pe mijloacele de transport la nivelul Turzii

Impozitul pe mijloacele de transport se calculează:

• în funcție de tipul mijlocului, capacitatea cilindrică a acestuia, suma în lei pentru fiecare grupă de 200cm³, sau fracțiune din aceasta, pentru mijloacele de transport prevăzute de art. 470 alin.(2) din Legea 227/2015.

După cum se menționează și mai sus, în cazul mijloacelor de transport hibride, impozitul se reduce cu 50%. Astfel, Consiliul Local Turda a propus aprobarea unei cote de reducere de 75%.

• pentru mijloacele de transport prevăzute de art. 470 alin. (5) si (6) în funcție de numărul de axe, sistemul de suspensie, masa totală maxima autorizată (de cel puțin 12 tone), conform art. 491 alin. 1^1 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, stabilirea impozitului va face obiectul altui proiect de hotărâre, întrucât indexarea se face in funcție de rata de schimb a monedei euro în vigoare în prima zi lucrătoare a lunii octombrie a fiecărui an și publicată în Jurnalul Uniuni Europene și de nivelurile minime prevazute în Directiva 1999/62/CE de aplicare la vehiculele grele de marfã pentru utilizarea anumitor infrastructuri. Cursul de schimb a monedei euro și nivelurile minime, exprimate în euro, prevăzute în Directiva 1999/62/CE de aplicare la vehiculele grele de marfă pentru utilizarea anumitor infrastructuri se comunică pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanțelor Publice și Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

• în cazul unei remorci, al unei semiremorci sau rulote care nu face parte dintr-o combinație de autovehicule, impozitul asupra mijlocului de transport este egal cu suma corespunzătoare masei totale maxime atorizate prevăzuta la art.470 alin.(7).

Impozitul pe mijloacele de transport din Turda:

Astfel, suma impozitului se stabilește independent de către fiecare unitate administrativ-teritorială.

Vehiculele scutite de impozit în anul 2024 includ mijloacele de transport ale persoanelor juridice folosite în transportul public de pasageri, vehiculele istorice, cele utilizate pentru transportul stupilor în pastoral, mijloacele de transport pentru intervenții în situații de urgență, autovehiculele acționate electric, și altele, conform prevederilor legale în vigoare.

Mai multe detalii despre Hotărârea nr. 258 a Consiliului Local Turda puteți afla aici:
Hotărârea nr.258

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 54 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: