Important lider USR-PLUS Turda, inculpat într-un dosar penal! Cum e aia cu… ”fără penali în funcții publice”?!

foto_042020_turdean-dosarpenal-parw6hk86owxfy1mg66t1wu0rnafogflj1dyvppi0g

Un important lider al USR-PLUS Turda este cercetat penal de Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda. Inițial, procurorii au ”rezolvat” cazul prin renunțarea la urmărirea penală, însă instanța a respins soluția și a retrimis dosarul la Parchet, pentru ca procurorul să completeze urmărirea penală (semn că dosarul a fost tratat cu superficialitate).

Este vorba despre Emil Turdean, membru în conducerea USR-PLUS Turda, care este inculpat în dosarul 1910/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda. Dosarul s-a finalizat în 17.12.2020, cu o săptămână înainte de Crăciun, cu ”renunţarea la urmărire penală”. În 15 ianuarie 2021, Judecătoria Turda a dispus ”trimiterea cauzei la procuror pentru a completa urmărirea penală”, semn că renunțarea la urmărirea penală s-a făcut cu multă larghețe.

Emil Turdean era acuzat de ”infracţiunile de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri, prev. de art. 98, pct. 5, lit. b din OUG 195/2005 şi neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activitățlor de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase, prev. de art. 63, alin. l , lit. b din Legea 211/2011”. Fapta are legătură cu firma sa, Agroturdean Impex SRL din Bădeni, comuna Moldovenești.

Parchetul oferă protecție politicianului USR-PLUS: ”Nu reprezintă un interes public deosebit”

Parchetul Turda a refuzat să ne ofere orice informații despre dosarul politicianului USR-PLUS Turda, pe motiv că ”nu reprezintă un interes public deosebit”.

 

Emil Turdean a fost ales membru în Biroul Politic Local al USR-PLUS Turda, însă în trecut a ocupat inclusiv funcția de președinte al USR Turda. Unii suțin că organizația locală ar fi ”brelocul” său, sediul USR-PLUS fiind într-o încăpere din clădirea sa, iar în aceeași încăpere are sediul și Asociația T9, pe care a susținut-o ca ”pârghie ong-istă” în lupta sa politică.

Plin de dosare penale, toate… ”rezolvate”

Pe numele lui Emil Turdean a fost întocmit un dosar penal, în anul 2020, pentru că și-a făcut de cap și a ocupat un drum comunal, care leagă satul Bădeni de DN1. Nervos, Emil Turdean acuză clasa politică că nu a făcut ”descentralizare” astfel încât el să poată închide drumul când vrea el, doar cu acordul primarului din Moldovenești, prietenul său.

Citește și:

Emil Turdean (USR Turda), un nou dosar penal! Și-l ”rezolvă” și pe ăsta?!

Emil Turdean este un ”obișnuit” al faptelor de natură penală, însă de fiecare dată scapă ”basma curată”. În trecut, el a mai fost implicat într-un dosar penal după ce, ca și acum, a vrut să arate că el face ce vrea și a împușcat doi oameni. Presa vremii a relatat despre acest caz, însă cazul s-a încheiat după ce părțile ”s-au împăcat”, unele voci susținând că Turdean ar fi dat ceva bani atunci.

emil turdean ziar

Mai recent, respectiv în vara anului 2019 (însă fenomenul s-a repetat și în anii următori), același latifundiar a împrăștiat dejecții animale în zona localității Bogata, fără să respecte în întregime normele în astfel de proceduri, împuțind toată zona, inclusiv zona cartierului Oprișani din Turda.

”Se aruncă dejecțiile de la ferma de porci din apropiere pe pământ ca îngrășământ probabil, dar aerul e insuportabil  și pe căldura asta e dezastru, se simte până la Turda, în Bogata stăm cu geamurile și ușile închise din această cauză, gunoiul de porc pute foarte tare. Probabil că spală gunoiul prin grajdurile unde sunt porcii și după încarcă în cisternă și le aruncă pe câmp, chiar acolo sunt câteva famili, am fost aseară prin zonă, nu am rezistat mult, după cele peste 30 grade de ieri, a bătut soarele peste acele dejecți animaliere, pute foarte, foarte tare, la noi până nu de mult aruncau doar noaptea, dar acum au tupeu și încep de dimineața . Am auzit că a fost Garda de Mediu, dar nu cred că vor face ceva, problema asta e anuală în această perioadă a anului. S-a inițiat o Petiție în acest sens, da… o să vedem ce efect va avea. Altceva, ce am putea face?”, a scris Zolty pe blogul lui (locuitor din satul Bogata).

Citește și:

Afacerile liderului USR Turda împut zona Turzii! Chiar face ce vrea?! (VIDEO)

Emil Turdean se laudă în cercurile de apropiați că are mulți bani și poate ”cumpăra” pe oricine. Însă, în ultimul timp, afacerea sa a început să ”scârțâie”.

Afacerea începe să ”scârțâie”… Se mai ”rezolvă” dosarul sau nu?!

Conform datelor financiare, cifra de afaceri a societății Agro Turdean Impex SRL a înregistrat o scădere semnificativă în intervalul 2018-2020. După ce în 2018 avea o cifră de afaceri de 6,6 milioane de lei, în 2020 a ajuns la 5,9 milioane de lei, adică o scădere cu circa 10%. La fel, profitul companiei s-a diminuat de la 1.460.409 lei (2018) la 61.926 lei (2020), adică o diminuare cu mai mult de jumătate.

În anul 2020, datoriile companiei se ridicau la 2.911.553 lei (în creștere față de anul precedent), iar conform scoringului Altman (indicatori de risc/datorii/insolvență), firma sa a intrat în zona de risc mediu, fiind destul de aproape de zona de risc mare, semn că are probleme economice evidente.

Probabil, acesta este și motivul pentru care Emil Turdean insistă pe cariera politică.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top