m install
nello construct

Ilinca Dandoczi: Cum a reușit IPJ Cluj să spună NIMIC referitor la cazul lui Ovidiu Rusu!

floris

Ultimele informații apărute în spațiul public referitoare la șeful Poliției Câmpia Turzii care ar fi obligat o minoră să depună declarații false împotriva lui Ovidiu Rusu, cum că a întreținut relații sexuale cu acesta, au stârnit extrem de multe întrebări cu privire la instituția care ar trebui să asigure siguranța și încrederea în comunitate.

Mai exact, la data de 15 Octombrie 2023, Gazeta de Cluj a publicat un articol în care prezenta faptul că aceeași minoră a depus o plângere la Parchetul General, în care îl acuză pe comandantul Poliției Câmpia Turzii, Doru Costin Vulpescu, că ar fi obligat-o să declare mincinos, pentru a-l putea ”agăța” pe Ovidiu Rusu, cel care în cele din urmă a fost condamnat definitiv.

„Nu înțeleg cum s-a ajuns la a lua o astfel de amploare un dosar penal, subsemnata neavând vreun contact sexual sau intim cu acest Rusu Ovidiu Călin. Cunosc însă faptul că lui Rusu Ovidiu Călin i s-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor, subsemnata fiind presată de către mama mea și unchiul meu Fodor Levente să declar împrejurări care nu s-au petrecut în realitate. Toate acestea cu concursul numitului Doru Costin Vulpescu, despre care am auzit că voia cu orice preț să se răzbune pe Rusu Ovidiu Călin, în sensul de a-i monta un dosar penal pentru a se răzbuna pe acesta.”, se arată în denunțul formulat de tânără, conform sursei citate.

Citește tot aici: Șoc: Minora care a stat la baza condamnării lui Ovidiu Rusu susține că a fost forțată de șeful Poliției Câmpia Turzii să dea declarații false, că a întreținut relații sexuale!

Ovidiu Rusu a fugit de justiție!

În urmă cu câteva zile, TurdaNews a prezentat un articol cu privire la faptul că Ministerul Justiției a elaborat un proiect de modificare a Codului penal pentru ca fugarii să primească o pedeapsa suplimentară de până la 3 ani de închisoare.

În același articol, am prezentat și care sunt turdenii care fug de lege, printre ei aflându-se și Ovidiu Rusu care, potrivit site-ului Poliției Române, este căutat pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor.

Citește tot aici: Pedeapsă suplimentară de 3 ani de închisoare pentru fugari! Vezi cine din zona Turzii fuge de lege!

IPJ Cluj a transmis un comunicat în care a spus NIMIC!

Având în vedere aceste acuzații extrem de grave asupra comandantului Doru Costin Vulpescu, IPJ Cluj a venit cu un comunicat pentru a „rezolva” această situație, dar nu a făcut altceva decât să ne întrebăm „Ce vrea să spună autorul?”.

În prima parte a comunicatului, IPJ Cluj ne reamintește de condamnarea lui Ovidiu Rusu și de faptul că a fugit de sentință, urmând să ne spună că la data condamnării lui, comandantul Poliției Câmpia Turzii era Doru Costin Vulpescu și finalizând prin a ne spune că Ovidiu Rusu este căutat… E bine totuși că au venit cu ceva nou…

Citește și: IPJ Cluj vine cu precizări în cazul șefului Poliției Câmpia Turzii, care ar fi obligat o minoră să dea declarații false despre Ovidiu Rusu!

Această veste, cum că minora a fost obligată de Vulpescu să depună declarații false împotriva lui Ovidiu Rusu, a șocat o întreagă comunitate, iar părerile normal că sunt împărțite, ceea ce a dus la un soi de revoltă atât din partea apropiaților lui Rusu, cât și din partea celor care îl consideră vinovat pe acesta.

De aceea, ne așteptam ca IPJ Cluj să vină cu un comunicat în care să ne anunțe că au pornit o anchetă în acest sens, pentru că lucrurile sunt grave, indiferent dacă minora a fost sau nu obligată!

Două scenarii

Poate vă întrebați ce e așa grav în toată această poveste și de ce ar trebui să se soluționeze situația cât mai repede. Ei bine, avem aici două scenarii, mari și late:

1. Fata a fost obligată de Doru Costin Vulpescu să depună declarații false împotriva lui Ovidiu Rusu

Dacă acest fapt ar fi adevărat, deja vorbim despre infracțiuni de cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, instigare la represiune nedreaptă în modalitatea participației improprii, inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării și abuz în serviciu, lucruri extrem de grave.

De asemenea, având în vedere că nu ar fi primul caz de acest gen în care polițiștii se folosesc de puterea pe care o au prin grade pentru a se răzbuna pe cei cu care poate au un conflict, este de urmărit și situația dintre cei doi protagoniști ai acestei povești, deoarece în declarația tinerei vedem faptul că Vulpescu ar vrea să se răzbune pe Ovidiu Rusu, dintr-un motiv sau altul.

Din nou, dacă toate aceastea ar fi adevărate, un om stă departe de casă și de familie, fiind nevinovat.

2. Fata a fost obligată de cineva să depună declarații false împotriva lui Doru Costin Vulpescu

Dacă Ovidiu Rusu este cu adevărat vinovat pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor, atunci înseamnă că minora poate a fost obligată de cineva, chiar de Ovidiu Rusu sau de vreun apropiat, să depună declarații false împotriva lui Vulpescu, pentru a scăpa de condamnare.

De asemenea, dacă acest scenariu ar fi plauzibil, este din nou o problemă extrem de mare pentru că minora ar putea fi pusă în pericol, iar dacă Ovidiu Rusu ar scăpa de condamnare în acest fel și s-ar întoarce acasă, întreaga comunitate ar putea fi în pericol, având în vedere infracțiunea săvârșită.

Vom primi oare vreun răspuns concret de la IPJ Cluj în acest caz?

Bineînțeles, acestea sunt doar două scenarii presupuse de mine, pe baza analizei comentarilor la articolul principal, însă, în același timp, unul dintre aceste două scenarii poate fi și adevărat.

Cred că este nevoie de mai mult decât o simplă informare cu niște detalii deja cunoscute de toată lumea. E nevoie să ni se spună dacă s-a demarat sau nu o anchetă în acest sens pentru a știi cum să privim lucrurile.

Mai mult decât atât, înainte de a se gândi la orice conflict între cei doi, IPJ Cluj ar trebui să se gândească în primul rând la fata care a fost obligată, ori de Vulpescu, ori de Rusu, să depună declarații false și să înțeleagă gravitatea situației.

Suntem obișnuiți ca presa să primească informații cu jumătăți de măsură, dar de această dată, e nevoie de o informare cât mai exactă, fiind vorba despre o fată asupra căreia se pun presuni fie dintr-o parte, fie din cealaltă sau poate chiar din ambele părți.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

1 Comentariu
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: