m install
nello construct

Iarna nu ne ia pe nepregătite, afirmă reprezentanții Comitetului Local pentru Situații de Urgență Turda!

floris

Astăzi la orele amiezii, la primăria turdeană a avut loc reuniunea Comitetul local pentru Situații de Urgență. Pe agenda de lucru s-au aflat două repere importante: prezentarea planului de măsuri pentru înlăturarea efectelor negative provocate în cazul căderilor de zăpadă, viscolului și poleiului în municipiul Turda, dar au fost luate în discuție și spațiile destinate cazării și hrănirii persoanelor fără adăpost sau suprinse în trafic, afectate de fenomene meteorologice desosebite.

La reuniune au fost prezenți primarul Tudor Ștefănie în calitate de șef al Comitetului Local pentru Situații de Urgență; șeful Serviciului de Voluntariat pentru Situații de Urgență din cadrul primăriei turdene, Mihai Zăhan; șefi de regii, reprezentani ai spitalului Turda și serviciului de ambulanță; șeful SPAS – Denisa Napău; Jandarmeria, Poliția și Inspectoratul pentru Situații de Urgență au avut și ele câte o persoană prezentă, Electrica, Compania de Apă Arieș, E on Gaz, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România dar și Direcția Regională de Drumuri Cluj, tate au avut câte un cuvânt de spus în ceea ce privește pregătirile făcute pentru sezonul rece.

Pentru început a fost prezentat planul de deszăpezire care împarte Turda în trei sectoare importante. Potrivit lui Mihai Zăhan, lucrătorii de la drumurile naționale vor trebui să asigure continuitatea circulației, în condiții de iarnă, pe trei tronsoane de drum ce pornesc din Piața Romană spre Alba Iulia, Câmpia Turzii și spre Cluj-Napoca, pe drumul ce trece pe lângă Teatrul municipal.

Pentru deszăpezirea celorlalte străzi din Turda va interveni cu oameni și utilaje societatea comercială Domeniul Public SA.

S-a trecut și la verificarea instalațiilor de alimentare cu energie electrică, gaze și apă potabilă. Am început la nivelul municipiului operațiune de toaletare a arborilor care se află în contact cu rețelele de distribuție a energiei electrice în vederea asigurării zonei de protecție pentru liniile electrice în cazul depunerilor de gheață, zăpadă sau chiciură. Sistemul de alarmare a fost modernizat, s-a instalat o centrală nouă și au fost îmbunătățite cele 10 sirene care există pe teritoriul localității, sistemul este operațional pe toată suprafața municipiului, explică Zăhan.

Șeful Serviciului de Voluntariat pentru Situații de Urgență din cadrul primăriei turdene a vorbit și despre colaborarea cu CNADNR, privind intervenția pe cele trei tronsoane aflate în gestionarea companiei de drumuri.

El a oferit și două numere de telefon la care cetățenii pot să sune 24 de ore din 24, pentru a semnala eventualele probleme cauzate de căderile masive de zăpadă, acestea sunt: 0264. 316.006 și 0756. 043.616.

Primarul Tudor Ștefănie a apreciat drept pozitivă activitatea Direcției Regionale de Drumuri Cluj.

Important este să funcționeze foarte bine sistemul informațional și să putem fiecare în situație de urgență să ne rezolvăm probleme apărute. Aici fac apel din nou la cei de la Electrica, atunci când intervin asemenea situații să fie mai operativi, la fel și Compania de Apă Arieș și E on Gaz, subliniază șeful executivului.

Domeniul Public SA. are la această oră în stoc aproximativ 200 de tone de material antiderapant, mai este necesară achiziția de sare, aproximativ 150 de tone, dar și de carburant pentru utilajele societății.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: