Oltean Cornel Augustin (”Cornelaș”) este administrator la societatea Domeniul Public Turda SA (membru în Consiliul de Administrație), societate care a dublat tarifele pentru parcările de reședință ale turdenilor și care încasează taxă în parcările publice ilegal, pentru că cei din Consiliul Local Turda nu au votat aceste tarife!
Toată lumea știe deja că a ajuns acolo susținut politic (aseară se lăuda că el a fost la petrecerea PNL Turda, organizată la Milexim în Câmpia Turzii), după ce și-a falsificat CV-ul, ca să se poată încadra în cerințe.
Conform proverbului românesc ”prostul nu-i prost destul, dacă nu-i și fudul”, Oltean Cornel a început să se laude pe Facebook cu o diplomă pe care ar fi obținut-o firma sa, denumită ”certificat de încredere”.
Diploma, eliberată în 5 ianuarie 2022, atestă faptul că firma Chicart Apetit SRL, unde este administrator și vânzător de plăcinte, ”are o reputație excelentă și etichetă în managementul afacerilor”.
E o diplomă obținută contra unui cost (vreo 300 de lei) și se oferă exclusiv celor naivi, care pot fi fraieriți în acest mod. 🤣
El crede că astfel îi păcălește pe naivi, chiar dacă pică de ”fraier” în fața oamenilor de afaceri reali, care știu că astfel de ”certificate” sunt doar o metodă de ”țepuire” pentru cei naivi. Iar pentru un membru în Consiliul de Administrație de la Domeniul Public Turda SA este chiar rușinos să ajungă într-o postură de acest gen. Dar poate că PNL Turda nu are oameni mai pregătiți și atunci îl țin în continuare pe Oltean Cornel, un nume de care eticheta ”în pierdere” se atașează automat. 🤔
Iată ce spunea în 2018 (adică acum vreo 4 ani!), Marius Sescu, om cu studii superioare pe bune – specializarea Marketing la F.E.A.A (Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor) din cadrul Universității Al.I. Cuza din Iași, plus studii aprofundate în planificare și strategii de marketing, care a dezvoltat Advertica, unde pune la cale strategii de marketing, realizez campanii de promovare, creez site-uri alături de colegii mei și îi ajut pe clienți să utilizeze eficient social media și internetul pentru a câștiga clienți noi și a crește cifra de afaceri (pe bune, nu cu ”certificate” pentru naivii care se cred manageri):
”Acum câțiva ani se practica intens țeapa asta, o firmă anonimă fără nici o autoritate te suna să îți spună că ai câștigat Certificatul de Firmă de Încredere, trebuie doar să achiți 200 de lei pentru a îl primi. Din păcate mulți au picat în plasă și au achitat, și se pare că treaba merge în continuare, anul ăsta doi clienți m-au întrebat care e faza că au fost sunați și ei, iar azi dimineață Ciprian îmi spunea că unele firme se laudă chiar și pe Facebook cum au primit ele o hârtie fără valoare.”.
Ce mai spunea cel menționat despre acest ”cerificat pentru firmă de încredere”:
”Povestea a fost detaliată încă de acum câțiva ani în presă, Centrul de Cercetare a Opiniilor Clienților CBOK SRL e o firmă de apartament cu sediul într-o clădire de birouri care cere fraierilor deținători de firme ce sunt dispuși să plătească suma de 200 lei, iar la schimb patronii primesc o foaie de hârtie ștampilată, un autocolant și mai nou li se crează o pagină de internet pe care nu o găsește nimeni, toate fiind realizate de o firmă care nu are nici o bază legală să emită certificatele astea, ci doar pretind că au un soft ce monitorizează mențiunile pe internet, lucru pe care îl putem face și noi cu Google Alerts sau Mention. Nu e nici măcar o asociație de firme, cum sunt Camerele de Comerț județene, pur și simplu sunt niște indivizi cu mult tupeu care fraieresc oamenii creduli la telefon.
Din păcate cred că nu pot fi dați în judecată, practic ei îți cer bani pentru o hârtie ștampilată și înscrierea într-un catalog, urmașul directoarelor online, nu e vina lor că tu pui botul și plătești. Iar suma e mică, de asta probabil firmele nu se agită prea mult când se prind că au fost înșelate. Totuși, dacă vă sună nu ar fi rău să îi luați la întrebări, să îi întrebați pe ce bază emit ei certificatele astea, ce studii fac ei. Nu există nici un studiu, dar e timpul să fie și ei luați la mișto, că văd că le plac mișto-urile.
(…) Partea mai tristă e alta, că unii oameni care plătesc 200 de lei pentru o coală de hârtie insistă să creadă că firma lor e mai specială, că au primit pe bune o diplomă, nu vor să creadă că au aruncat cu bani. Le spun mai mulți că au fost fraieriți și ei nu, că sunt mai speciali. DA, sunt niște fraieri mai speciali, îmi e milă de ei.
Vorba unui prieten, unii oameni parcă cer să fie țepuiți.”
Evident, astfel de articole găsiți în mai multe locuri.
Ia să vedem datele economice pentru ”firma de încredere” Chicart Apetit SRL:
Dacă îi însumați realizările, în cei 6 ani de activitate (până în 2021, inclusiv, pentru că datele financiare pentru 2022 încă nu au fost depuse la ANAF), veți descoperi, în urma unui calcul aritmetic simplu, că ”managerul” Oltean Cornel a produs pierderi de 47.620 de lei și profituri de 30.701 lei, rezultând fix -16.919 lei (adică pierderi, per ansamblu).
Deci, Oltean Cornel a produs cu firma pe care o administrează, o pierdere de peste 16.000 de lei, în 6 ani de activitate. Deci, omul n-a produs nici măcar 1 leu din ”managementul” său, cu ”firma de încredere”.
Dar nu-i de mirare, de vreme ce a fost declarat în insolvență pe persoană fizică (un fel de faliment personal).
Citește și: Gelu Florea: Cazul ”Cornelaș”! De ce ne facem de rușine cu asemenea creaturi?!
Ca să nu mai vorbim de Domeniul Public Turda SA, care își dă oamenii afară pentru că nu mai are bani și care în primul semestru al anului 2022 a înregistrat pierderi cifrate la peste 1.500.000 de lei. Evident, cu aportul ”administratorului” Oltean Cornel, specializat în activități ”pe pierdere”.
Citește și: Dezastru la SC Domeniul Public Turda! În primul semestru, pierderi uriașe!
Felicitări Oltean Cornel pentru diploma care atestă că ești naiv! 😂 Felicitări PNL Turda pentru că vă asociați cu un astfel de om! Refuz să cred că nu aveți oameni mai bine pregătiți decât Oltean Cornel…
Articole similare:
