Şi liceele turdene au adoptat proiectul „Avocatul Elevului”

Avocatul Elevului este o structură care reuneşte elevi, cadre didactice şi părinţi, avînd ca obiectiv promovarea şi apărarea drepturilor copiilor, în şcoli. Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj derulează, în parteneriat cu Consiliul Judeţean al Elevilor şi UNICEF, proiectul „avocatul elevilor”.

În şcolile clujene care vor dori să deruleze proiectul se va înfiinţa un consiliul format din 7 persoane, 5 elevi, un profesor şi un părinte, care vor încerca să rezolve pe cale amiabilă eventualele conflicte care pot apărea în şcoli. „Este vorba de certuri care pot izbucni între elevi, de anumite presiuni la care aceştia pot fi supuşi de cadrele didactice, ca de exemplu, cazuri în care copiii primesc prea multe teme”, precizează Anca Radu, purtător de cuvânt al ISJ Cluj. Proiectul este implementat deja în cadrul Liceului Mihai Eminescu din Cluj-Napoca, urmând ca acesta să fie extins în 5 licee din municipiu şi în două licee din Dej şi Turda.

 

La Turda este vorba despre liceele: „Emil Negruţiu” şi Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, iar din Dej: Liceul Teoretic „Papiu Ilarian”.

Comentarii

ULTIMELE articole: