Pe rețelele sociale au apărut unele imagini cu o ”hazna” care s-ar fi format în fața Teatrului Național ”Aureliu Manea” din Turda. Ca de obicei, subiectul a fost ”înflorit” excesiv, iar mulți au discutat fără a se documenta sau fără a înțelege ce reprezintă groapa plină de apă, pe care ei o numeau ”hazna”.
Iar unii au intrat în acest joc al manipulărilor, bazat pe prezentarea trunchiată a unor informații, cu scopul manipulării percepției celor care nu știu despre ce este vorba și ”iau de bună” așa-zisa ”informație”, care de fapt are doar o singură tangență cu realitatea: faptul că există!
Citește și: USR Turda: „Orașul s-a transformat într-o hazna!”
Reprezentanții administrației locale spun că este vorba despre o procedură impusă de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, în cazul lucrărilor de reabilitare care se execută la clădirea Teatrului Național ”Aureliu Manea”, aflată în apropiere.
”Lucrările desfășurate în cadrul proiectului de modernizare „Reabilitarea, Modernizarea și Dotarea Teatrului Aureliu Manea, Turda” prevăd amenajarea unui bazin de reținere în caz de incendii, conform reglementărilor impuse de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU).
Acest bazin este conceput în urma avizului de securitate la incendiu pentru a se asigura rezerva intangibilă de apă aferentă instalației de stingere a incendiilor pentru imobilul de pe strada Republicii, nr. 52.
Bazinul de reținere proiectat în cadrul modernizării Teatrului Aureliu Manea are o importanță crucială în asigurarea securității împotriva incendiilor în zona centrului istoric.
Acesta îndeplinește mai multe roluri esențiale printre care și cea de rezervă de apă pentru stingerea incendiilor: Bazinul asigură o sursă considerabilă de apă pentru stingerea incendiilor din imobilul teatrului și din împrejurimi. Această rezervă este esențială pentru a combate incendiile și pentru a minimiza pagubele materiale și riscul de răspândire a focului, așa cum s-a observat în cazul tragic al clubului Colectiv.
Ba mai mult, prin respectarea reglementărilor impuse de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) se asigură că teatrul se conformează standardelor de siguranță în caz de incendiu și normelor de siguranță și de prevenire a incendiilor.
În concluzie, acest bazin de reținere are un rol esențial în securitatea împotriva incendiilor în toată zona centrului istoric.”, este răspunsul primit de TurdaNews, din partea administrației locale.
Probabil, în cazul multor lucrări, trebuie să manifestăm o anumită reticență în a arunca în spațiul public informații distorsionate, dacă nu ne pricepem sau nu știm despre ce vorbim. Nu e singurul caz care a fost mult deformat, față de explicațiile foarte simple oferite de specialiști.
Citește și: Vor fi sau nu spații verzi în centrul istoric? Iată răspunsul! (VIDEO)