Handbal: Potaissa Turda prinde ”gustul ardelenesc al victoriei”! (FOTO)

foto_012015_potaissa-resita

Potaissa Turda a învins în această seară pe HC Adrian Petrea Reșița, în cel de-al doilea meci disputat în cadrul celei de-a VI-a ediții a Cupei Potaissa la handbal, urmând să joace mâine ”finala” competiției, împotriva handbaliștilor de la Energia Pandurii Târgu Jiu.

Turdenii s-au impus cu 31-28, după ce la pauză scorul era egal (16-16), la capătul unei prime reprize mai puțin reușite, în care oaspeții au fost deseori în avantaj. Turdenii s-au salvat pe final, reușind o egalare in extremis, înainte de intrarea la cabine.

În partea a doua, elevii lui Horațiu Gal și-au creat un avantaj încă din start și în ciuda unor ratări rarisime, printre care și două lovituri de la 7 metri, în cele din urmă s-au impus în fața unei formații care a avut o evoluție bună, prinzând astfel ”gustul ardelenesc al victoriei”, ca să parafrazăm sloganul unuia dintre sponsorii echipei, respectiv Mezelurile Brio – CIA Aboliv Mihai Viteazu.

Citește și: Handbal: Potaissa Turda a debutat cu victorie în Cupa Potaissa!

Pentru Potaissa au marcat: Georgică Cântec (11), Răzvan Pavel (5), Cristian Adomnicăi (4), Mircea Alisie (3), Roland Thalmaier (2), Michal Urban (1), Nenad Savic (1) și Vlad Rogoz (1).

Horațiu Gal nu a utilizat mai mulți jucători, care au diverse probleme medicale: Radu Lazăr, Claudiu Dediu (a evoluat în meciul de la amiază) și Ionuț Ștef. Pe de altă parte, Alexandru Laslo a fost cedat sub formă de împrumut la U Cluj, pentru acest retur de campionat.

În celălalt joc al etapei 2 din cadrul turneului, Energia Pandurii Târgu Jiu a învins cu 35-33 pe U Cluj. În urma celor două jocuri disputate de fiecare, confruntarea de mâine dintre Potaissa Turda (2 victorii) și Energia Pandurii Târgu Jiu (1 victorie și 1 egal) reprezintă finala turneului, echipa învingătoare urmând să-și adjudece trofeul, handbaliștii turdeni având de partea lor și un rezultat de egalitate.

Mâine (sâmbătă), primul meci este programat de la ora 10.00, oră de la care se vor confrunta U Cluj și HC Adrian Petrea Reșița. Apoi, de la ora 12.00, va urma jocul dintre Potaissa Turda și Energia pandurii Târgu Jiu. Intrarea este liberă!

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top