Handbal, Liga Națională: Derby-ul Transilvaniei în sala din Turda. „Trebuie să fim uniți și să învingem într-o atmosferă de zile mari”

foto_052017_potaissa-csm

Sala sporturilor „George Barițiu” din Turda Nouă va găzdui mâine, de la ora 16:00, cel mai important meci din Transilvania, Potaissa Turda – HC Odorhei.

 

Cele două echipe au avut cele mai bune clasări ale echipelor din Transilvania din ultimii doi ani, fiind constant între cele mai bune echipe din România. Între cele două s-a născut o rivalitate după ce Potaissa Turda i-a eliminat pe cei de la Odorhei, de două ori consecutiv, în primul tur al play-off-ului, chiar și în anul în care Odorheiul a terminat pe primul loc în sezonul regulat.

Echipa turdeană nu se va putea baza în partida de mâine pe Răzvan Pavel și Ionuț Rotaru, în continuare accidentați.

Înainte de partida de mâine, președintele clubului turdean, Flaviu Sâsâeac, ne-a declarat: „După Steaua, etapa a doua ne aduce ca și adversar o altă forță a ligii naționale, an de an pretendentă la titlu, echipa HC Odorhei, una dintre cele mai bine finanțate echipe din țară. Și Odorheiul s-a întărit cu jucători de mare valoare în inter-sezon și a adus un tehnician de renume, care este în același timp și selecționer al naționalei Muntenegrului cu care este calificat la Campionatul European, unde România nu a izbutit să se califice. Este și un, tradițional deja, meci al orgoliilor în care ei vin cu dorința de revanșă, iar noi vom da totul ca tradiția să meargă mai departe. Am fost anunțați oficial de prezența unei galerii numeroase a Odorheiului la acest meci și sunt convins, ținând cont de calitatea și forța galeriei noastre, că va ieși un spectacol sportiv superb. Avem nevoie de aportul suporterilor noștri mai mult ca niciodată la acest meci, singura variantă pe care o luam în calcul fiind cea a victoriei. Orice alt rezultat ar genera o stare de criză în ceea ce privește situația echipei noastre în acest debut de campionat, lucru pe care suntem obligați să îl evităm. Așadar, echipă, staff, galerie, susținători, cu toții trebuie să fim uniți și să învingem sâmbătă într-o atmosfera de zile mari, într-un meci de luptă în care trebuie să dăm dovadă de caracter în primul rând și de dăruire totală!”

Partida de mâine va fi arbitrată de Silviu Stănescu și Robert Harabagiu, ambii din Moreni. Observator din partea FRH va fi Adrian Lupșa, din Reșița.

Potaissa Turda – HC Odorhei, este în direct pe TVR 2, mâine de la ora 16:00.

Etapa 2:

08.09

19:30

Dinamo București – CS Minaur Baia Mare

09.09

11:00

Steaua București – CSU Suceava

09.09

16:00

Potaissa Turda – HC Odorhei

09.09

17:00

Politehnica Iași – Dunărea Călărași

10.09

18:00

CSM Focșani – CSM Făgăraș

10.09

18:30

Politehnica Timișoara – HC Vaslui

11.09

20:00

CSM București – AHC Dobrogea Sud

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top