VIDEO – Handbal, Cupa Challenge: TURDA A SCRIS ISTORIE! POTAISSA E ÎN FINALA CUPEI CHALLENGE!!!

foto_042017_CALIFICARE

Într-o atmosferă incendiară, creată de o sală plină până la refuz, Potaissa Turda a realizat cea mai mare performanță din istorie, atât pentru club, cât și pentru oraș. „Magnificii” de la Potaissa au întors dezavantajul de la Reykjavik, și s-au impus, scor 32-23, reușind astfel calificarea în finala Cupei Challenge.

 

Partida a început perfect pentru băieții lui Horațiu Gal, care au pus gol după gol pe tabela de marcaj, în minutul 16, Turda recuperând deja jumătate din dezavantaj (8-4). Susținuți de un public fantastic, handbaliștii turdeni au continuat jocul foarte bun și au egalat la general pe finalul primei reprize (15-7, min 27). Islandezii au reușit să înscrie la ultima fază și să stabilească scorul pauzei, 16-9.

Repriza a doua a fost mult mai echilibrată, islandezii ieșind mult mai montați de la cabine. Elevii lui Arnarsson, s-au apropiat la cinci goluri (18-13, min 38).  Pentru aproximativ 10 minute, diferența s-a menținut constantă, însă pe final, presiunea publicului și-a pus amprenta pe jocul islandezilor. Oaspeții au greșit tot mai mult și Turda a reușit să se desprindă la nouă goluri (31-22, min 58). Până la final, ambele echipe au mai marcat câte un gol.

S-a terminat 32-23 și Turda reușește una dintre cele mai frumoase reveniri din handbalul românesc. În ultimul act, turdenii vor întâlni formația portugheză, Sporting Lisabona.

La finalul partidei, președintele clubului turdean, Flaviu Sâsâeac, ne-a declarat: „Când am văzut public, am simțit că în spatele meu se află o echipă cu același suflet. Cele două forțe s-au unit și a ieșit acest meci, pe care nu pot să îl numesc thriller, pentru ca a fost sceince-fiction. Efectiv s-a întâmplat o minune la Turda. Avem o echipă minunată, compusă din caractere, s-au sortat pe parcurs și a rămas acest nucleu frumos care facem performanță.”

Potaissa Turda – Valur Reykjavik 32-23 (16-9)

Potaissa Turda: Cîntec (6 goluri), Zacaciurin (6), Pavel (6), Huta (4), Thalmaier (2), Iancu (2), Adomnicăi (2), Lazăr (2), Ignat (1), Marian (1).

Valur Reykjavik: Steffanson (7 goluri), Runarsson (6), Olafsson (4), Sveinsson (3), F.Gilason (1), Juliusson (1), Y.Gilason (1).

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top