nello construct

Halloween-ul, de la o sărbătoare creștină la una pur comercială!

Se apropie Halloween-ul. O sărbătoare creștină de altfel, care s-a transformat într-o afacere și cam atât!

Această sărbătoare este celebrată în noaptea de 31 octombrie, deși data poate varia în funcție de țară – de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie.

Numele Halloween provine din expresia engleză „All Hallows’ Even”, care se referă la sărbătoarea creștină a tuturor sfinților, sărbătoare care este celebrată pe 1 noiembrie în țările predominant creștine – catolice și protestante.

Activitățile specifice pentru Halloween sunt purtarea de costume tematice, colindatul, sculptarea dovlecilor în forma de felinare, farse și vizitarea unor locuri presupus bântuite.

La noi sărbătoarea respectivă, pe lângă faptul că e una „de împrumut”, în cultura românească nu există, are un simplu caracter comercial.

E un bun prilej pentru marile lanțuri de magazine să vând dulciuri de „sezon”, magazinele să-și vândă costumele cu personaje înfricoșătoare iar localurile să organizeze petreceri tematice și ….cam atât!

Pe vremea copilăriei mele nu exista o astfel de sărbătoare. Da, noi copiii făceam așa numitele „felinare” din dovleci sculptați și cu o lumânare în mijloc  cu care ne plimbam pe stradă sau îi puneam pe la geamuri că poate, poate se sperie careva.

În rest, Halloween-ul se celebrează ceva ani încoace și majoritatea oamenilor habar nu au care este semnificația reală a sărbătorii sau de unde provine. Dar ce mai contează, suntem în „tendinți”, bani să iasă!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

1 Comentariu
Cele mai votate
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: