Guvernul vine în ajutorul păgubiților City Insurance. Aceștia pot să își primească banii înainte ca instanța să declare falimentul companiei

city

Vineri a fost publicată în Monitorul Oficial ordonanța de urgență adoptată de către Guvern prin care păgubiții City Insurance vor putea să își primească banii înainte ca instanța să declare definitiv falimentul asiguratorului.

Fondul de Garantare a Asiguraţilor va putea face plăţi către creditorii City Insurance, la 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial a deciziei de retragere a autorizaţiei de funcţionare a asigurătorului, scrie Cluj24.

„Ordonanţa de urgenţă reglementează reducerea considerabilă a termenului de la care Fondul de garantare a asiguraţilor este îndreptăţit să efectueze plăţi către creditorii de asigurări, la 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României a deciziei de retragere a autorizaţiei de funcţionare a asigurătorului, comparativ cu situaţia actuală în care creditorii de asigurări trebuie să aştepte o perioadă semnificativă de timp, respectiv până la momentul rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii de faliment, implicit până la soluţionarea unei eventuale căi de atac împotriva sentinţei de deschidere a procedurii de faliment”, se arată în actul publicat vineri în Monitorul Oficial.

În urmă cu aproximativ o săptămână, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a constatat starea de insolvență a liderului pieței RCA, City Insurance, și a decis să îi retragă autorizația de funcționare.

Citește mai multe detalii despre falimentul City Insurance în următorul articol:

Falimentul asiguratorului City Insurance: Dacă aveți o asigurare de acest gen, ce este recomandat să faceți?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top