bani portofel 05qs68oyuz

Guvernul pregătește o nouă majorare a salariului minim pe economie pentru anul 2022

Suma propusă de guvernanți pentru creșterea salariului minim de anul viitor este derizorie. Este vorba de 40 de lei.

Guvernul pregătește o nouă majorare a salariului minim pe economie pentru anul 2022, însă suma nu este pe placul românilor, acesta fiind de doar 40 de lei în plus la salariul minim pe economie, care acum este de 2.300 de lei cel brut.

Astfel, începând de anul viitor, românii vor avea un salariu minim economic cu 40 de lei în plus față de salariul pe care îl au acum. Un astfel de salariu este unul foarte mic având în vedere cheltuielile lunare cu care se confruntă românii.

Salariul minim pe economie a crescut cu aproape 100 de lei în fiecare an. Cea mai mare majorare a fost în 2017, atunci când majorarea a fost de 140 de lei. Majorarea din acest an este cu jumătate față de cea de anul trecut.

De asemenea, PNRR prevede o inițiativă de reformă a modului de stabilire a salariului minim în plată la nivelul economiei, începând cu anul 2023. Această formulă de calcul va fi bazată pe bunele practici de la nivel european, raportandu-se la indicatori precum salariul mediu și median din economie și rata inflației.

Cristian Ghinea, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a spus că se va elimina, în următorii 5 ani, discrepanța existentă între salariul minim din construcții și salariul minim în general, ultimul urmând să ajungă la 3.000 de lei. 

ULTIMELE articole:

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.