nello construct

Gripa AH1N1 (gripa porcină) îşi face de cap la Cluj

Ministerul Sănătăţii a anunţat că în ţară s-au înregistrat numai în ultima săptămână 31 de cazuri de gripă, dintre care două la Cluj. Potrivit Mediafax, dintre cele 31 de cazuri de gripă 24 au fost de tip AH1N1 (câte unul în judeţele Braşov, Brăila, Galaţi, Iaşi, Maramureş, Satu Mare, Timiş, câte două în Bihor, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dolj, Prahova, Bucureşti şi trei în Bistriţa), unul de tip AH3N2 în judeţul Iaşi şi şase de tip B (unul în Gorj, două în Constanţa şi trei în Iaşi).

 

La Spitalul Municipal din Turda până acum s-au înregistrat doar cazuri de infecţii respiratorii, pneumonii şi viroze, dar medicii spun că numărul acestora nu a crescut simţitor, cazurile mai grave sunt trimise la Cluj la Clinica de Boli Infecţioase. Nu au existat suspiciuni de gripă.

Vă reamintim că virusul AH1N1 este un virsul gripal de origine porcină, aviară şi umană, considerat periculos, care a povocat prima pandemie a secolului XXI. De la descoperirea sa în 2009, virusul gripei “porcine” a ucis în lume peste 18.000 de persoane.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: