Grevă japoneză la spitalul din Turda

foto_102013_medici

Cadrele medicale de la spitalul din Turda se află în grevă japoneză de astăzi, până miercuri anunţă Eugenia Bălgărădean lider sindical. Angajaţii nu sunt de acord cu măsurile de reformă propuse de Ministerul Sănătăţii. Oamenii sunt nemulţumiţi  atât de salarii cât şi de condiţiile de lucru.

Sindicaliştii solicită alocarea pentru sistem a minimum 6% din produsul intern brut, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a specialiştilor din sănătate şi adoptarea unei legi a salarizării specifică sistemului sanitar.

La nivelul spitalului turdean sunt peste 300 de membri ai SANITAS, restul sunt parte a Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate.

"Situaţia este gravă la nivel naţional, nu avem finanţare pentru trimestrul IV al anului, până acum trebuia să beneficiem de o rectificare de buget, dar nu au venit banii. Nu vom putea funcţiona, suferim atât noi dar în special pacienţii, nu putem asigura un act medical calitativ…până acum s-au purtat discuţii cu factorii de decizie, tocmai pentru a evita greva generală programată pentru luna viitoare" explică Bălgărădean.

Angajaţii din sistemul sanitar vor să declanşeze în noiembrie greva generală, cu asigurarea unei treimi din activitate, dacă până atunci guvernanţii nu răspund solicitărilor acestora.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top