Greşeli de proiectare la autostradă

nello construct

Bechtel a facut greşeli de proiectare şi execuţie pe tronsonul Câmpia Turzii-Gilău al autostrăzii Transilvania, ceea ce a determinat alunecări de teren pe un segment de 36 de kilometri. Ştefan Szobotka, directorul de comunicare al CNADNR, a afirmat că Bechtel a avut abateri în executia lucrării şi a afectat calitatea lucrării, dar greşelile nu vor determina întârzieri.

Analiza a relevat şi alte abateri, cum ar fi ignorarea de către proiectant a recomandărilor din studiile geotehnice şi interpretarea eronată a datelor din forajele geologice. Szobotka a menţionat ca Bechtel va suporta toate costurile reparaţiilor, întrucât CNADNR nu are nicio obligaţie contractuală în achitarea contravalorii prejudiciului.

 

Compania Naţională de Autostră zi şi Drumuri Naţionale estimează că valoarea reparaţiilor care trebuie efectuate depăşeşte suma de 100 de milioane de euro. Problemele cele mai grave care sunt cele de la taluzuri care au început să fie spălate de ploi încă de acum, când abia au fost finalizaţi doar câţiva kilometri de autostradă. Taluzurile au început să fie spălate de ploi, iar apa s-a infiltrat la fundaţia drumului. Dacă nu sunt urgent remediate aceste probleme, există riscul afectării iremediabile a viitoarei construcţii. În prezent, Compania Naţională de Drumuri a dispus expertizarea taluzurilor. Cele care nu corespund caietului de sarcini vor fi refăcute. În afara problemelor de la taluzuri, Bechtel nu a respectat nici reţeta pentru stratul de uzură, iar Bechtel ar urma să facă o decopertare a autostrăzii pe o lungime de 120 de metri.

 

Construcţia autostrăzii Transilvania, pe traseul Braşov-Borş, a început în 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde euro acordat companiei americane Bechtel. Lucrările au fost întrerupte la jumătatea anului 2005, când autorităţile au început reanalizarea contractelor încheiate de guvernarea precedentă. Compania a finalizat, pâna la sfârşitul lunii august, un segment de cinci kilometri de autostradă dintr-un sector cu o lungime de 25 kilometri, între Gilău şi Câmpia Turzii.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: