autostrada A10 Sebes Turda lotul 2 asfaltari cu 2 finisoare

Grecii de la AKTOR oferă asigurări că autostrada Sebeș-Turda va fi deschisă complet în acest an!

Noul președinte al antreprenorului general Aktor, Christos Panagiotopulos, a dat asigurări că în toamna acestui an se va circula integral pe Autostrada 10

Un singur lot a mai rămas de finalizat pe Autostrada Sebeș – Turda, care va lega Sibiul de Cluj. Incertitudinile legate de capacitatea grecilor de la Aktor de a duce la bun sfârșit lotul 2 au fost risipite de șeful companiei, potrivit Sibiu 100.

Autostrada Sebeș – Turda ar fi trebuit să fie gata odată cu celelalte loturi, care astăzi sunt date în folosință. Din păcate, problemele financiare ale grecilor de la Aktor au întârziat lucrurile, astfel că abia după venirea noului guvern situația s-a deblocat.

Chiar dacă guvernul a alocat sumele de bani integral pentru plățile rămase de efectuat, reluarea la viteză normală a activităților pe șantier a luat mai mult timp. Lotul 2 Alba Iulia – Aiud măsoară 24 km, iar contractul a fost atribuit asocierii Aktor – Euro Trading 98.

Valoarea acestui proiect este de 549 de milioane lei, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat încă din 2014.

Dincolo de problemele întâmpinate, grecii de la AKTOR oferă asigurări că în toamna acestui an se va circula pe această autostradă. Proiectul din România a primit finanțare din partea companiei, tocmai pentru ca acesta să se fie finalizat la timp. 

Fiind divizie a grupului  de construcții ELLAKTOR și a celei mai mari filiale a acestuia, AKTOR deține o poziție de lider și o prezență internațională în domeniul infrastructurii, oferind o gamă largă de servicii extrem de diversificate în domeniile Construcției de Infrastructuri, Construcții și Proiecte Industriale, Parcuri Fotovoltaice, Managementului de Cariera, Facilități Tehnice și Management de Proiect. Proiectele emblematice ale infrastructurii AKTOR în Grecia și în străinătate includ Linia 2 a metroului din Atena, Muzeul Acropolei, Podul Rio-Antirrio, Linia de Aur a metroului din Qatar, Stația de Epurare Atena a Apelor reziduale din Psyttalia, precum și proiectele în derulare ale metroului din Thessaloniki, proiectul Faliro Bay Revamp și multe altele.

 

 

ULTIMELE articole:

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.