Ghidul pariorului începător în 8 puncte

Screenshot 2021 04 30 at 12.45.30

Cei 8 pași esențiali pentru pariorii online, de la cum îți faci un cont online, la câți bani să mizezi și până la strategii de pariere.

Câștiga cursa: 8 pași pentru a nu fi un parior pierzător

Cei mai mulți văd pariurile sportive ca pe un hobby, dar să nu ne păcălim, toată lumea vrea să câștige, așa că, fie că vrei să te distrezi, fie că vrei să faci un profit consistent, sunt câțiva pași pe care trebuie să îi respecți.

1. Deschide un cont bancar dedicat

Organizarea ușurează mult orice misiune și pariurile sportive nu ar trebui să facă excepție, așa că este bine ca încă de la început să ai un card dedicat pentru asta și cred că acum, cel mai indicat este un card virtual, de tip Revolut – nu este singurul provider, dar este cel mai cunoscut și ușor de utilizat, fără comisioane la schimburi valutare (într-o anumită limită).

 • Când vei alimenta contul, fă-o pentru tot sezonul sau măcar pentru jumătate din el, nu doar pentru câteva pariuri
 • Pentru a avea exact cât trebuie în cont înmulțește suma pariată în mod normal pe un bilet și înmulțește-o cu 100.
 • Dacă ești nou și nu știi cât ai pune în mod normal pentru un singur bilet, e ok: alimentează contul cu suma pe care te-ai gândit că vrei să o utilizezi pentru un sezon de pariere și apoi fiecare pariu ar trebui să fie 1 sau 2% din această sumă (dacă pui 1000 de lei, ar însemnă că vei pune 10 sau 20 de lei pentru un singur pariu

2. Crează-ți conturi la principalele case de pariuri online

Pentru a plasa pariuri trebuie să ai măcar un cont deschis la o agenție, însă ideal ar fi să ai la 3 sau 4, pentru că vei compara cotele și vei vrea mereu să o alegi pe cea mai bună.

În plus, Constantin Mazilescu, expert de pariere, al cărui profil îl poți vedea aici, subliniază: ”Fiecare casă de pariuri oferă bonusuri de bun venit, cum o face și case pariuri online, dar sunt o multitudine de alte oferte.

3. Învață să faci pariuri inteligente

Sunt câteva reguli pe care trebuie să le aplici, unele se leagă de cifre, altele de ce echipe ar trebui să apară în bet-urile tale și care nu.

 • De exemplu, chiar dacă fiecare pariu ar trebui să reprezinte cam 1 – 2% din bankroll (suma totală din cont), poți să reduci la 0,5% dacă încrederea ta este mai scăzută pe un eveniment anume și, evident, poți să crești, dacă nivelul de încredere este mai ridicat decât de obicei.
 • Mulți experți recomandă să nu pariezi pe echipa favorită, pentru că judecata îți va fi de probabil întunecată de sentimente

4. Creează-ți un program de pariere

Nu paria pe orice meci: în fiecare săptămână uită-te pe programul etapelor și alege-le pe cele care ți se par promițătoare

 • Nu ezita să renunți la plasarea unui pariu chiar înainte de startul lui – cotele se schimbă, valoarea scade în multe situații și, dacă nu ești hotărât 100%, renunță sau măcar scade valoarea mizei.

5. Nu încerca să repari pariuri pierzătoare

Una dintre cele mai comune greșeli este să vrei să recuperezi suma pierdută pe un eveniment cu o altă miză mai mare – este periculos, în primul rând pentru că te abați de la suma de bază, apoi pentru că pregătirea este de obicei mult scurtă, mai puțin temeinică.

 • Și opusul este cât se poate de adevărat: nu încerca să multiplici un câștig cu alte pariuri din dorința de a dubla sau tripla câștigul rapid – rămâi la programul de pariere pe care ți l-ai impus.

6. Nu paria băut sau în timpul petrecerilor

Trebuie să fii concentrat, cu mintea limpede și, chiar dacă mulți o consideră a fi o regulă de la sine înțeleasă, cei mai mulți o încalcă frecvent.

 • Nu paria când ești cu prietenii, cu gașca, evită să îți împarți atenția în mai multe direcții sau să bravezi, lăudându-te cu ce bilet grozav o să faci
 • Să fii în pasă proastă sau ”ghenă” sunt expresii inventate pentru situațiile în care jucătorii își pierd cumpătul, judecata clară și ajung să își piardă întreg bankroll-ul într-o perioadă foarte scurtă.

7. Studiază module de pariere și folosește-le 

Sunt multe sisteme de joc, însă trebuie spus că niciunul nu este infailibil și trebuie folosite adecvat, în funcție de competiții.

 • Urmărește cu atenție fiecare sistem pe o perioadă de o lună cel puțin, fără a miza sume reale, pentru a-l testa
 • Utilizează comparatoare de cote, pentru a găsi in permanență cea mai bună ofertă
 • Sistemele principale sunt: sirul Fibonacci, Easy Money, Labouchere, Criteriul lui Kelly, strategia de pariuri D’Alembert, Sistemul 4 Frank Belanger, Strategia Paroli (Reverse Martingale).

8. Pariază în funcție de cote 

Să pariezi folosind rațiunea și nu energia impulsivă este obligatoriu.

De cele mai multe ori este mai bine să pariezi pe cifre, pe cote, mai degrabă pe cine crezi tu că va câștiga, dacă valoarea cotelor este în favoarea ta.

De exemplu, într-un meci Liverpool – Brighton, chiar dacă tu crezi că Liverpool va câștiga, s-ar putea ca piața să îți ofere cote excelente pentru Brighton, mult peste cotele inițiale, tocmai pentru că deja s-au plasat multe pariuri pe Liverpool – nu trebuie să prinzi surpriza decât o dată din poate 5-6 încercări, dacă ai cotă 8 sau 9 și să faci profit a la long.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top