nello construct

„Gheparzii Transilvani” la startul Norwegian Foot March în Polonia

Sfârșitul săptămânii i-a găsit pe militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Gheparzii Transilvani” luând startul uneia dintre cele mai cunoscute competiții militare – Norwegian Foot March.

Alături de ceilalți militari americani, britanici, croați și polonezi din cadrul Grupului de Luptă, militarii români și-au testat anduranța fizică și psihică prin parcurgerea unei distanțe de 30 de kilometri pe teren variat având asupra lor câte un rucsac cu greutatea de 11 kg.

„Cei zece militari români participanți au reușit să termine cu succes proba, trecând linia de sosire cu zâmbetul pe buze, purtând Drapelul României cu mândrie.

Această competiție a reprezentat o adevărată provocare pentru mine. Mă bucur că am reușit să reprezentăm cu mândrie România în această primă competiție organizată în cadrul Grupului de Luptă de la preluarea misiunii de către Detașamentul de Apărare Antiaeriană Gheparzii Transilvani și sunt convins că aceasta nu va rămâne singura.” – Spune colegul nostru locotenent Petrică Burduhos, care a trecut primul, dintre concurenții români, linia de sosire” transmite MApN.

Începând cu luna octombrie 2023, Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Gheparzii Transilvani”, generat de Batalionul 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa” și coordonat de Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”, se instruiește în comun, alături de aliații americani, britanici, croați și polonezi din cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia.

Misiunea lor este de a asigura prezența înaintată consolidată în flancul Nord-Estic al Alianței, conform măsurilor adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia din anul 2016.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: