nello construct

Geparzii turdeni în acțiune la „Wind Spring 23”

Militarii Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”‘ au avut ocazia să facă cunoștință cu Geparzi din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană ,,Potaissa”, care acționează în cadrul exercițiului ,,Wind Spring 23” din aceste zile.

„Un scenariu, mai mulți inamici fictivi, un singur rezultat: ,,Țintă prinsă’’, așa a decurs secvența de instruire executată de colegii noștri artileriști” transmit reprezentanții Diviziei 4 Infanterie Gemina.

S-a urmărit consolidarea coeziunii echipajelor, secțiilor și bateriei de artilerie antiaeriană, precum și a structurilor de manevră sprijinite din cadrul brigăzii, cu scopul dezvoltării capacității structurii de a răspunde cerințelor câmpului de luptă modern.

Sistemul antiaerian Gepard face parte din categoria tehnicii autopropulsate blindate, cu mobilitate ridicată și timp foarte scurt de reacție, misiunea sa tactică fiind angajarea luptei atât împotriva țintelor aeriene care atacă prin surprindere, la joasă înălțime, cu o viteză de până la 475 m/s, căt și a țintelor terestre. Dotat cu două tunuri Oerlikon calibru 35 mm, dispune de radar de cercetare și însoțire și nu necesită calare pentru executarea tragerilor din mers cu sau fără opriri. În pofida greutății relativ ridicate, capacitatea de deplasare a sistemului este de 60 km/h și autonomia de peste 500 km.

De asemenea, complexul antiaerian are în compunere o serie de instalații specializate, precum cele de vedere pe timp de noapte, hidraulică de scufundare, protecție nucleară, bacteriologică și chimică sau de fumizare, putând fi folosit în luptă în orice condiții meteorologice, ziua și noaptea, nefiind afectat de bruiajul radioelectronic.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: