fbpx

Icon Scrie un comentariu

salina presa SUA

Noi aprecieri pentru Salina Turda, de această dată din partea siteului incredibila.ro 

România are o multitudine de locuri care îți încântă privirea, iar unele dintre aceste perle turistice se află ascunse în subteran. Salina Turda, o veche mină de sare din județul Cluj, este un exemplu grăitor.România are o multitudine de locuri care îți încântă privirea, iar unele dintre aceste perle turistice se află ascunse în subteran. Salina Turda, o veche mină de sare din județul Cluj, este un exemplu grăitor.


Extragerea sării a început aici în Evul Mediu și a continuat până la începutul secolului XX. Atunci, salina a fost temporar închisă. A fost redeschisă abia în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, deși nu în scopul de a extrage sare.


Salina Turda a continuat să fie folosită în deceniile următoare, deși a trecut prin cea mai mare transformare a sa abia în anii ’90. Spre deosebire de alte situri istorice, care sunt de obicei transformate în muzee, Salina Turda este astăzi nu doar un muzeu al exploatării sării, ci și un parc tematic subteran. 

Citește tot aici: https://incredibilia.ro/salina-turda/?fbclid=IwAR1ysjibxKiuPR8iPmiAuppslG1TMZZbpikhIOAj1_3TOLaZlnnC3JeZbRo

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator