fbpx

Icon Scrie un comentariu

salina afluenta

Mina Terezia cu o formă conică și o panoramă fascinantă va fi redeschisă publicului pentru vizitare din data de 02.11.2019.

 

„Salina Turda este deschisă Luni-Duminica între orele 09.00–17.00, cu ultima intrare în subteran la ora 16.00” informează administratorii obiectivului turistic.

Reamintim că Mina Terezia a fost închisă timp de trei săptămâni pentru lucrări de curățare și înlocuire la plasele de protecție, toate pentru a oferi vizitatorilor o siguranță sporită.

Salina Turda este considerată a fi cel mai frumos loc subteran de pe mapamond, având deja notorietate nu doar în România, ci și peste hotare.

Obiectivul turistic a fost modernizat pe bani europeni, cu circa 5-6 milioane de euro, și a fost deschis publicului în anul 2009. De atunci, tot mai mulți turiști au intrat în adâncurile spectaculoase ale Salinei de la Turda, anul trecut fiind înregistrați aproape 700.000 de turiști.

Reprezentanții administrației locale au anunțat un proiect spectaculos, de extindere a zonei vizitabile, prin modernizarea Minei Iosif, și prin modernizarea bazei de tratament.

Proiectul se ridică la circa 21 milioane de euro (cu TVA inclus), deviz care a fost aprobat de către consilierii turdeni, iar pe lângă extinderea zonei vizitabile este vizată și optimizarea circulației turiștilor în Salină.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator